Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeň zvítězila v Estonsku 4:0 a Lize mistrů je o krok blíž

Tallinn - Fotbalisté Plzně mají nakročeno k postupu do závěrečného předkola Ligy mistrů, který by jim přinesl minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. V úvodním duelu třetího předkola totiž zvítězili 4:0 na hřišti estonského mistra Nomme Kalju zásluhou dvou branek Mariána Čišovského a gólech Michala Ďuriše a Lukáše Hejdy. 

Sport
zdroj: ČT4

Viktoria vyhrála i devátý zápas v předkolech Ligy mistrů a zároveň potvrdila svou současnou střeleckou produktivitu, kdy v šesti soutěžních zápasech dala 20 branek. Plzeň těžila ze skvělého úvodu do zápasu. Hned z první akce vybojoval Řezník standardní situaci. Horváth přihrál Limberskému, jehož střela se přes Daridu dostala až k Čišovskému a stoper Viktorie dal už svůj třetí gól v této sezoně.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Výsledek je to takový, že to snad ani nejde promrhat. Pokud by se nám to stalo, tak je to na vrácení trenérské licence. Věděli jsme, že mají silné standardní situace, na druhou stranu oni zase brání standardky trochu zvláštně a my je za to potrestali."

Hosté se snažili dlouhými kombinacemi držet míč, roztáhnout soupeřovu obranu a pak rychle zaútočit. Ovšem často ztroskotávali na nepřesných přihrávkách. Nejblíže brance byl Wágner, který však nejprve hlavičkoval v záklonu nad a těsně před poločasem po standardní situaci trefil hlavou tyč. Kalju zahrozilo jen z přímého kopu v podání Koogase, který ale poslal míč těsně vedle.

Hned v úvodu druhé půle se do šance dostal Kolář, který ale z hranice vápna pálil po zemi do boční sítě. V 52. minutě však ale už druhý gól přišel a znovu zásluhou Čišovského. Roh na bližší tyči prodloužil hlavou Horváth a slovenský stoper na brankové čáře dotlačil míč do sítě.

Třetí trefu mohl přidat znovu Wágner, ale tentokrát mu hlavičku skvěle vyrazil na břevno brankář Teleš. Na druhé straně zas po brejku domácích musel první těžší zákrok předvést Kozáčik proti prudké ráně Puriho. Hráči Kalju se s blížícím se koncem osmělovali stále častěji a po závaru byl blízko gólu Ital Quintieri, ale střelou přes hlavu netrefil odkrytou část branky.

Zároveň však měla Plzeň více prostoru pro brejky, ale Petržela ani Ďuriš se svými pokusy neuspěli. Ďuriš si ale vše vynahradil v 78. minutě, kdy se po rohu zahraném na krátko uvolnil a střelou k tyči zvýšil na 3:0. Byl to pro něj první gól v soutěžním zápase od září loňského roku. V poslední minutě pak sahal po hattricku Čišovský, jehož střelu však ještě tečoval za brankáře Hejda a čtvrtým gólem definitivně přiblížil Plzeň k postupu.

Nomme Kalju - Viktoria Plzeň 0:4 (0:1) Branky: 2. a 52. Čišovský, 78. Ďuriš, 90. Hejda. Rozhodčí: Marriner - Long, Brooks (všichni Angl.). ŽK: Ceesay - Darida, Limberský, Čišovský. Diváci: 4420.Kalju: Teleš - Šišov, Bärengrub, Kallaste, Koogas - Puri (78. Maehara), Ceesay, Wakui, Kimbaloula - Quintieri - Voskoboinikov (69. Neemelo). Trenér: Prims.Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Hejda, Limberský - Darida (85. Hořava), Horváth - Petržela (80. Rajtoral), Kolář (64. Ďuriš), Kovařík - Wágner. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články