Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň touží přivézt ze Sarajeva postup, na remízu hrát nebude

Sarajevo - Fotbalisté Plzně mohou udělat první ze tří kroků na cestě do vysněné základní skupiny Ligy mistrů. Český šampion se představí v odvetě 2. předkola na hřišti Željezničaru Sarajevo a chce stvrdit postup poté, co před týdnem doma zvítězil po divokém druhém poločase 4:3. Přímý přenos sledujte od 20:55 na ČT sport a našem webu.

Plzeňští si uvědomují, jak důležitý zápas je čeká. "Rozhodne o tom, zda pro nás bude sezona úspěšná, nebo ne," řekl slovenský brankář Matúš Kozáčik. Naopak Pavel Horváth odvetu nepovažuje za zlomový bod sezony. "Neberu to tak fatálně. Je nesmysl, aby třetí zápas v sezoně rozhodl o celém roce. Zároveň věřím, že nevypadneme. Věřím, ne, vím, že jsme dobře připravení a lepší než soupeř," prohlásil Horváth.

Západočeši potřebují být oproti prvnímu utkání obezřetnější v defenzivě. Željezničar totiž ukázal nevídanou produktivitu, když dal ze tří střel na branku tři góly a dvakrát snížil na rozdíl jedné trefy. Naopak Plzeňští s koncovkou bojovali a zahazovali jednu šanci za druhou. "Snad se vystříleli u nás a u nich budeme naopak produktivní my. Hrát teď musí oni, musí použít více hráčů dopředu, což bude naše šance, protože máme brejkové hráče," uvedl Horváth.

Připustil, že vzhledem k ošidnému výsledku prvního utkání bude muset hrát Plzeň v Bosně opatrněji. "Budeme vycházet z toho výsledku, budeme muset hrát trochu jinak. Ale na druhou stranu určitě nebudeme hrát na 0:0. Určitě budeme aktivní, budeme chtít vstřelit branku, která může být rozhodující," podotkl Vrba. Horváth vyloučil, že by Plzeň hrála na remízu. Svým herním pojetím to ani neumí. "Na to nemáme mužstvo, to nejde. Propadne balon v 89. minutě, smůla a je po všem," poznamenal Horváth.

Fanoušci Sarajeva ukázali svou sílu už v Plzni, několikasetčlenná skupina byla hodně slyšet. "Je to klasický Balkán, fanoušci jsou divocí, ale není to tak, že by to přerůstalo do nebezpečné agresivity. Željezničar je na místní poměry velkoklub, má hodně příznivců," řekl bývalý český kouč Željezničaru a později i FK Sarajevo Jiří Plíšek. Západočeši se bouřlivé kulisy neobávají i proto, že už ji v evropských pohárech několikrát zažili. "My už takovou zkušenost máme, už jsme v takových prostředích několikrát hráli. Myslím, že nás to neovlivní," uvedl Vrba.

Přestože Sarajevo uhrálo v Plzni nadějný výsledek do odvety, trenér Amar Osim stále považuje naděje svého týmu na postup za malé. "Naše šance na postup byly před prvním utkáním tři procenta, teď dvakrát tolik," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Viktoriáni trénovali v Sarajevu - koho postaví trenér Vrba do útoku?
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články