Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výsledek 4:3 je pro nás velice složitý, varoval Vrba

Plzeň - Kdyby se hrál zápas 2. předkola Ligy mistrů mezi Plzní a Željezničarem Sarajevo v lize, považoval by ho trenér Pavel Vrba za výborný. Z pohledu pohárové matematiky ale ví, že výsledek 4:3 je před odvetou ošidný. Mrzí ho, že Západočeši neudrželi průběžné vedení, věří však, že šance na postup jsou stále velké. "Výsledek je ale pro nás velice složitý," řekl kouč Plzně.

Sport
zdroj: ČT4

Po zápase převládaly ve Vrbovi spíš rozporuplné pocity. "Vzhledem k tomu, jak se vyvíjel, že jsme prohrávali 0:1, jsem spokojený, že jsme to otočili. Ale výsledek 3:1 nebo 4:2 by pro nás byl mnohem přijatelnější," litoval kouč.

Plzeň pod Vrbou inkasovala v pohárech tři góly v jednom utkání teprve počtvrté, předtím se jí to stalo doma s Barcelonou, na hřišti Besiktase Istanbul a v prodloužení na Schalke. Brankáře Matúše Kozáčika z inkasovaných gól nevinil. "V minulé sezoně byl skvělý a jsme rádi, že nás pomalu do Ligy mistrů dostal. Na Matúše to házet nebudu," podotkl Vrba.

Pavel Vrba, trenér Plzně:

"Dostali jsme tři góly ze třech střel, to je vynikající efektivita střelců Sarajeva. Ale pomohli jsme jim sami nedůslednou obranou."

Plzeň se rozstřílela až poté, co přišli na hřiště v 55. minutě čerství Tomáš Wágner a Jan Kovařík. "Standa Tecl zatím v Plzni není ten střelec jako v Jihlavě. Příchodem dvou střídajících hráčů se naše hra zefektivnila, proto mě mrzí, že jsme dostali tři góly," řekl Vrba, kterému je jasné, že odveta v bouřlivém prostředí bude složitá. "Vyhráli jsme, takže doufám, že ta naše šance je neustále velká. Přiznávám ale, že nás asi čeká velice těžké utkání."

Sport
zdroj: ČT4

Osim: Podivné utkání. Ale Viktorka je stále favorit

Trenér Željezničaru Amar Osim připustil, že výsledek je k jeho týmu přívětivý. "Viděli jsme poměrně podivný zápas. V prvním poločase se téměř nic nedělo, ve druhém se děly velké věci. Všichni, co rozumí fotbalu, mohli lehce poznat, že rozdíl mezi oběma týmy je značný. Ale výsledek někdy může být odlišný," prohlásil Osim.

Šance Sarajeva na postup ale stále vidí jako malé. "S výsledkem samozřejmě musím být spokojen, nevím, kdy Plzeň v pohárech naposledy dostala tolik gólů. Naše šance na postup byly před tímto utkáním daleko menší. Před utkáním tak tři procenta, teď dvakrát tolik. Možná se naši fanoušci budou zlobit, ale Viktorka je stále favoritem."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Sarajevo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články