Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Nic není hotovo, doufá Real a varuje Dortmund. Přijde velký comeback?

Madrid - Ještě nic neskončilo, a přesto se již před necelým týdnem začalo mluvit o novém králi evropského fotbalu - Německu. Pravdou však je, že situace pro španělské kluby před odvetou semifinále Ligy mistrů vypadá hrozivě. Real Madrid a Barcelona ze sebe budou muset vydat vše možné i nemožné, aby zvrátily debakl, který si přivezly z Vestfálska a Bavorska. Lepší startovní pozici má přitom Real.

Robert Lewandowski v utkání s Realem Madrid
zdroj: EPA autor: FRISO GENTSCH

Jednou z mála útěch na výprasku 1:4 byl pro Real fakt, že Barcelona je na tom ještě hůře. I tak však bílý balet čeká úkol, který se v historii povedl jen jednomu týmu. A shodou okolností španělskému. La Coruňa před devíti lety vstupovala do odvety také po porážce 1:4 s AC Milán, svého protivníka a tehdejšího obhájce trofeje však dokázala zničit 4:0.

"Podaří-li se nám v Madridu bláznivá noc, všichni podají maximální výkon a každá naše šance skončí gólem, tak můžeme uspět," řekl kouč Mourinho, který s Realem může potřetí za sebou vypadnout v semifinále LM. A portugalský kouč již těsně po porážce s Dortmundem vyhlásil, že hráči přitom ze sebe musí dát všechno. "Nemůžete vypadnout, aniž byste na hřišti umřeli. Pokud vypadneme, chci, aby Dortmund trpěl a hráči Madridu ze hřiště odešli s tím, že už ze sebe nemohou vydat nic víc."

Předpokládané sestavy:

Real Madrid: López - Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao - Khedira, Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Higuaín.
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotič, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Bender - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski.

A zdá se, že současný kapitán Sergio Ramos tentokrát se svým trenérem, s nímž měl za dobu působení u klubu mnoho neshod, opravdu táhne za jeden provaz. "V odvetě bude strašně těžké vyhrát, ale musí nám zůstat sebevědomí." Německý reprezentant Sami Khedira zároveň poukázal na roli fanoušků v odvetě. "Musí od začátku stát při nás a stoprocentně nám věřit, ale to dělají pokaždé," doplnil záložník.

Dortmund zůstává jediným neporaženým mužstvem v této sezoně Ligy mistrů. V podzimním utkání základní skupiny byl v Madridu dokonce blízko výhře, ale v 89. minutě inkasoval branku na konečných 2:2. Borussia přes solidní náskok semifinálový dvojzápas ještě nepovažuje za rozhodnutý. "Když tam prohrajeme 0:3, tak jsme vyřazení. Promarnit tak skvělý náskok by bylo hloupé, ale nic ještě není hotovo," uvedl trenér Jürgen Klopp.

"Nejsme ani jednou nohou ve finále, maximálně tak jedním prstem. Pokud někdo jede do Madridu s tím, že nemůže prohrát 0:3, tak je hodně troufalý," řekl obránce vestfálského mužstva Mats Hummels. Domácí doufají, že se jim na klíčový zápas roku stihne uzdravit největší hvězda Cristiano Ronaldo. S 12 góly nejlepšího střelce Ligy mistrů trápilo zranění stehenního svalu, které ho v sobotu nepustilo do madridského derby s Atlétikem (2:1). Mimo hru určitě zůstane krajní bek Marcelo.


Zdroj
ČT sport, ČTK, Daily Telegraph

Hlavní zprávy

Nejčtenější články