Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Juventus doma prohrál 0:2, do semifinále jde Bayern

Turín – Juventus na svém hřišti heroický obrat nepředvedl a po prohře 0:2 se se soutěží loučí. Za Bayern se nejprve trefil Mandžukič, který pohotově dorazil míč do branky po přímém kopu Schweinsteigera, druhou branku až v nastavení přidal střídající Pizarro. Již korunovaný německý mistr si tak zaslouženě zahraje semifinále a bude jedním ze žhavých kandidátů na celkový triumf.

Hráči Bayernu slaví postup do semifinále
zdroj: EPA

Juventus potřeboval v odvetě dohnat dvoubrankové manko z prvního duelu, ale k většímu tlaku se nedostával. Až ve 24. minutě mohl vykřesat naději Andrea Pirlo, který tvrdě vystřelil z přímého kopu, ale brankář Manuel Neuer reflexivním zákrokem míč vyrazil. I na druhé straně pak zazářil gólman, když Gianluigi Buffon skvěle vychytal bombu Davida Alaby.

Bayern byl blízko definitivě postupu v 57. minutě, ale Arjen Robben trefil jen tyč. O sedm minut později už ale na pojistku došlo po gólové dorážce Maria Mandžukiče. Hned vzápětí mohl přidat další gól Thomas Müller, ale ve vyložené šanci po brejku Robbena selhal.

Juventus už ale neměl čas ani potřebnou kvalitu, aby vstřelil čtyři branky a se soutěží se rozloučil. Naopak Bayern, který postup ještě stvrdil v nastavení gólem střídajícího Claudia Pizarra, dál živí šanci, že napraví loňskou finálovou porážku s Chelsea.

"Čtyři dny po zisku titulu nebylo lehké se na utkání dobře koncentrovat a motivovat. V prvních 20 minutách to bylo vidět. Postupně jsme ale převzali kontrolu nad utkáním. Ve druhé půli už jsme byli jasně lepší a zasloužené postoupili," zhodnotil utkání trenér Bayernu Jupp Heynckes.

Juventus Turín - Bayern Mnichov 0:2 (0:0)

Branky: 64. Mandžukič, 90.+1 Pizarro. Rozhodčí: Velasco Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Bonucci - Mandžukič. Diváci: 41 000. První zápas 0:2, postoupil Bayern. 

Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Padoin (69. Isla), Pirlo, Pogba, Marchisio (79. Giaccherini), Asamoah - Vučinič, Quagliarella (66. Matri). Trenér: Conte.

Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten (35. Boateng), Dante, Alaba - Schweinsteiger, Javi Martinéz - Robben, Müller, Ribéry (80. Luiz Gustavo) - Mandžukič (83. Pizarro). Trenér: Heynckes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články