Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barcelona přejela AC Milán 4:0, postupuje i Galatasaray

Praha - Fotbalisté Barcelony po skvělém obratu postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Katalánský celek doma deklasoval 4:0 AC Milán, kterému nebyl nic platný náskok 2:0 z úvodního duelu. Dvěma góly pomohl Barceloně fenomenální Argentinec Lionel Messi. Jeho tým jako první v historii soutěže otočil dvojzápas po venkovní porážce 0:2. Účast mezi osmičkou nejlepších si zajistil i Galatasaray Istanbul, který vyhrál na půdě Schalke 3:2. První utkání v Turecku skončilo 1:1.

Radost fotbalistů Barcelony
zdroj: AP autor: Daniel Ochoa de Olza

Barcelonské fotbalisty přivítalo na stadionu Nou Camp devadesát tisíc diváků choreem v klubových barvách a nápisem "Jsme jeden tým". Domácím dokonale vyšel úvod. V páté minutě po kombinaci s Xavim našel skulinku mezi obránci Messi a z hranice šestnáctky zavěsil povedenou střelou do horního růžku.

Katalánci mohli chvíli poté přidat z velkého tlaku druhou branku. Iniestovu dělovku ale vytáhl brankář Abbiati a z dorážky minul hlavou Messi. Gólman AC musel konečky prstů vytěsnit i dalekonosný pokus Xaviho.

Velkou příležitost hostů neproměnil ve 38. minutě Niang, který po chybě Mascherana postupoval sám na brankáře Valdése, ale trefil jen tyč. Prakticky okamžitě se změnilo skóre na druhé straně. Iniesta přistrčil míč Messimu a držitel čtyř Zlatých míčů umístěnou přízemní střelou vymazal náskok Milána.

Barceloně se povedl i úvod druhého poločasu. Xavi našel v 55. minutě další finální přihrávkou Villu, jenž z pravé strany obstřelil Abbiatiho. Domácí se v závěru stáhli do obrany, protože italskému mužstvu by i za stavu 0:3 stačil k postupu jediný gól.

Milán vrhl vše do útoku, což se mu nakonec nevyplatilo. Barceloně definitivně pojistil postup ve druhé minutě nastavení z protiútoku Alba. Domácí si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů pošesté za sebou.

Galatasaray otočil zápas se Schalke

Schalke se povedl doma v Gelsenkirchenu začátek utkání. V 17. minutě se po odraženém rohovém kopu dostal k míči nehlídaný Neustädter, jenž neměl problém zakončit do odkryté branky.

Domácí však postupové vedení neudrželi. Nejprve ve 37. minutě vyrovnal dalekonosnou ranou bývalý hráč Schalke Altintop a tři minuty před pauzou otočil skóre Yilmaz. Útočník Galatasaraye se osmým gólem v LM dotáhl na nejlepšího střelce Cristiana Ronalda z Realu Madrid.

Hamit Altintop slaví gól do sítě Schalke
zdroj: AP autor: Martin Meissner

Schalke zareagovalo v 63. minutě, když se zblízka prosadil Bastos. Galatasaray však ustál tlak domácích a nakonec i vyhrál, protože se v páté minutě nastavení prosadil střídající Bulut.

Německý celek na své půdě poprvé v historii v evropských pohárech podlehl tureckému soupeři. Galatasaray se dostal do čtvrtfinále elitní soutěže poprvé od roku 2001.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - AC Milán

FC Barcelona - AC Milán 4:0 (2:0)

Branky: 5. a 40. Messi, 55. Villa, 90.+2 Alba. Rozhodčí: Kassai (Maď.). Diváci: 95 000. První zápas: 0:2, postoupila Barcelona.

Barcelona: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano (77. Puyol), Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (83. Adriano), Messi, Villa (76. Sánchez).

AC Milán: Abbiati - Abate, Mexés, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini (60. Muntari), Flamini (75. Krkic) - Niang (60. Robinho), Boateng, El Shaarawy.

Schalke 04 - Galatasaray Istanbul 2:3 (1:2)

Branky: 17. Neustädter, 63. Bastos - 37. Altintop, 42. Yilmaz, 90.+5 Bulut. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.). Diváci: 54 142. První zápas 1:1, postoupil Galatasaray.

Schalke: Hildebrand - Učida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger (85. Meyer), Neustädter (46. Fuchs) - Farfán, Draxler, Bastos - Pukki (85. Obasi).

Galatasaray: Muslera - Eboué, Kaya (79. Zan), Nounkeu, Riera - Felipe Melo - Altintop, Sneijder (70. Amrabat), Inan - Drogba, Yilmaz (86. Bulut).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články