Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Arsenal touží jako třetí tým postoupit po domácí prohře

Praha - Těžký úkol mají před odvetou osmifinále Ligy mistrů fotbalisté Arsenalu. Londýnský tým, kde působí i reprezentační kapitán Tomáš Rosický, cestuje na půdu Bayernu Mnichov s cílem dotáhnout ztrátu 1:3. Pouze dva celky v historii elitní soutěže dokázaly po úvodní domácí porážce otočit sérii a postoupit. V případě Ajaxu Amsterodam a Interu Milán to však bylo shodně po výsledku 0:1. V druhém středečním zápase bude Porto hájit v Málaze těsný náskok 1:0. Přímý přenos utkání Bayern - Arsenal včetně předzápasového studia odvysílá od 20:30 ČT sport a náš web.

Hráči Arsenalu
zdroj: Getty Images

Arsenal musí v Mnichově vstřelit alespoň tři branky, tedy stejně, kolik bavorský celek doma inkasoval v celé sezoně LM. Trenér Arséne Wenger však šance hostů, kteří v posledních dvou ročnících vypadli vždy v osmifinále, neodepisuje. "Nesmíme si říkat, že stejně nepostoupíme. Víme, že šance je malá, ale pravě ta dělá nemožné možným. Musíme se o to pokusit," uvedl francouzský kouč.

Kanonýři mají poslední šanci zachránit sezonu. Z obou domácích pohárů už vypadli, v anglické lize ztrácí z pátého místa 24 bodů na první Manchester United a hrozí jim, že skončí už osmý rok za sebou bez trofeje. Suverénní bundesligový lídr má naopak dvacetibodový náskok před druhým Dortmundem a čeká ho i finále domácího poháru. Mnichovští hráči ale Arsenal nepodceňují.

Bayern Mnichov
zdroj: EPA

"Jsou špičkovým týmem, jak už jsme viděli v prvním zápase. Musíme předvést další suverénní výkon," nabádal záložník Toni Kroos. "K utkání opět přistoupíme správným způsobem a budeme ho chtít vyhrát. Doufám, že tentokrát dokážeme udržet čisté konto," doplnil brankář Manuel Neuer.

Na straně Bayernu kvůli kartám nemohou nastoupit Bastian Schweinsteiger a Jérome Boateng, zranění kotníku vyřadilo Francka Ribéryho i hostující Jacka Wilsherea s Lukasem Podolským a Bacarym Sagnou.

Středeční program (začátky ve 20:45):

Málaga - FC Porto, rozhodčí: Rizzoli (It.)

Bayern Mnichov - Arsenal, rozhodčí: Královec (ČR)

Málaga sice minule v Portu utrpěla první porážku v Lize mistrů, ale dál věří, že dokáže svou nováčkovskou sezonu v milionářské soutěži zachránit. Spoléhat se bude na kouzlo stadionu La Rosaleda. Čtvrtý tým španělské ligy doma porazil v předkole Panathinaikos Athény a ve skupině Zenit Petrohrad i AC Milán bez inkasovaného gólu. Jedinou ztrátu zaznamenal po remíze 2:2 s bruselským Anderlechtem.

"Hrajeme doma před našimi fanoušky a chceme z toho vytěžit maximum. Hráči, realizační tým i všichni ostatní vědí, že nás čeká nejdůležitější zápas v historii klubu," upozornil portugalský záložník Málagy Duda.

Vítěz Champions League z roku 2004 sice ještě v této sezoně portugalské ligy neprohrál, ale z druhého místa ztrácí dva body na ještě suverénnější Benfiku Lisabon. Draci v tomto ročníku LM vyhráli pět ze šesti utkání a pokaždé vstřelili branku. "Jsme schopní skórovat všude, kam přijedeme, a pokud se nám to povede, tak budeme v dobré pozici. Naším herním stylem je útok. Získali jsme mírnou výhodu a pokusíme se ji využít," řekl argentinský záložník a kapitán Porta Lucho González.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání fotbalové Ligy mistrů: Arsenal - Bayern Mnichov
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články