Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Barcelona: Byli jsme lepší, neměli jsme prohrát

Milán – Už více než dva roky neprohrála Barcelona soutěžní utkání o dvě branky, její série ale skončila v tu nejnevhodnější dobu – v osmifinále Ligy mistrů. AC Milán vyhrál na domácím stadionu San Siro 2:0 a jeden z hlavních favoritů soutěže je tak před odvetou na pokraji vyřazení. Katalánci, kteří si za celé utkání nedokázali vytvořit jedinou gólovou příležitost, dvougólovou porážku považují za nespravedlivou a stále myslí na postup.

Hráči Barcelony
zdroj: Isifa/EPA

"Nebyl to náš nejlepší zápas. Nehráli jsme tak plynule jako obvykle a nevytvořili jsme si tolik šancí jako normálně. Přestože jsme měli problémy, myslím, že výsledek není zasloužený. Měli jen dvě šance, ze kterých dali dva góly," řekl po zápase asistent Barcelony Jordi Roura, jenž zastoupil hlavního kouče Tita Vilanovu, který se uzdravuje z rakoviny příušní žlázy.

Barcelona sice jako vždy držela většinu času míč, dostala se ale jen k dvěma střelám na branku a neměla žádnou gólovou šanci. Utrpěla teprve třetí porážku v sezoně a o dva góly prohrála poprvé od předloňského ledna, kdy ve Španělském poháru podlehla Betisu Sevilla 1:3. Zároveň svým mdlým výkonem završila nepovedený vstup španělských klubů do osmifinále. Ze čtyř zástupců ani jeden v úvodním utkání nevyhrál: Real Madrid doma remizoval s Manchesterem United 1:1, Valencie prohrála s Paris St. Germain 1:2 a Málaga v Portu 0:1.

"Milán byl velmi organizovaný a silný v defenzivě. Bylo strašně těžké se přes tu obranu nějak dostat," uvedl Roura. "Navíc se hrálo na trávníku, který si tahle soutěž nezaslouží. Přesto jsme kontrolovali první poločas, první inkasovaný gól nás ale trochu šokoval," připustil. Odmítl se vyjadřovat k situaci, která první brance předcházela, když domácího Cristiána Zapatu míč viditelně trefil do ruky. Sudí Craig Thomson ale branku po střele Kevina-Prince Boatenga uznal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AC Milán - FC Barcelona

Milánský kouč Massimiliano Allegri se rozplýval nad tím, jak jeho svěřenci dokázali eliminovat útočnou sílu soupeře. Barcelona neskórovala poprvé po patnácti zápasech, hvězdný Lionel Messi vyšel naprázdno po čtrnácti duelech za sebou minimálně s jednou vstřelenou brankou.

"Hráči si tenhle výsledek zaslouží, odehráli skvělý zápas především v defenzivě. Věděli jsme, že Barcelona ráda drží míč, ale ani na chvíli jsme neztratili klid. Možná jsme v první půli prováhali několik brejků, ale v druhém poločase náš výkon vyrostl," pochvaloval si Allegri. Varoval ale, že stále není o ničem rozhodnuto. "Odveta bude úplně jiná, všichni vědí, jak těžké je to pro všechny týmy na Nou Campu. Kluci dnes skvěle uhlídali Messiho, ale to samé musíme předvést v Barceloně, pokud chceme postoupit," dodal Allegri.

Barcelona věří, že v odvetě ještě dokáže vývoj dvojzápasu zvrátit. "Je to špatný výsledek, ale jsem naprosto přesvědčený, že to před svými fanoušky ještě můžeme otočit. Tenhle tým už tolikrát ukázal takovou sílu, že ještě nemusíme panikařit," uvedl Roura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články