Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Osmnáctiletý Watt: Gól Barceloně? Nejlepší okamžik v životě

Glasgow - Celtic to v práci s mladíky umí. Skotský klub dokonale připravil na první start ve fotbalové Lize mistrů v kariéře osmnáctiletého útočníka Tonyho Watta, který gólem obstaral vítězství proti Barceloně. Jako střídající hráč zaznamenal v 83. minutě druhou branku svého týmu a dlouho po výhře 2:1 nemohl uvěřit tomu, co se skotskému celku v týdnu, kdy slaví 125. výročí založení klubu, vlastně povedlo.

Tony Watt (vlevo) se raduje z gólu do sítě Barcelony
zdroj: Getty Images autor: Stu Forster

"Tohle je pravděpodobně můj nejlepší okamžik v životě. Až budu starší, budu na to vzpomínat. Jen si prostě řeknu, že jsme porazili Barcelonu. Není nic lepšího, je to jako pohádka," rozplýval se Watt po zápase.

Když v 72. minutě vběhl jako střídající hráč na trávník, splnil se mu debutem v Lize mistrů jeden z jeho snů. To ovšem netušil, že událost o jedenáct minut později všechno překoná. "Stále mi to nedochází. Je to nejúžasnější gól v mé kariéře, navíc první na stadionu Parkhead."

Přestože mu na konci prosince bude teprve devatenáct let, počínal si při trefě jako zkušený mazák. Poté, co k němu propadl dlouhý výkop od brankáře Frasera Fostera, zachoval chladnou hlavu a sám před Víctorem Valdésem nezaváhal. "Jeden z jejich hráčů po tom dlouhém nákopu promáchl míč. Pak už jsem jen viděl Valdése a říkal jsem si: Dej to na jeho stranu. Tak jsem to udělal," líčil Watt.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Celtic Glasgow - FC Barcelona

Stejně jako spoluhráčům mu učarovala atmosféra, která na stadionu v Celtic Parku panovala. "Fanoušci jsou naším dvanáctým hráčem. Už na lavičce jsem klukům říkal, že jsem nikdy neslyšel nic podobného. Fanoušci byli nejlepší na světě, jen zpívali a zpívali," uvedl Watt.

Kulisa v Celtic Parku pohltila i britského zpěváka Roda Stewarta. Velkého fanouška zelenobílých dojalo vítězství jeho oblíbenců natolik, že se na konci zápasu na tribuně rozplakal. Stewart dal svou náklonnost k Celtiku najevo i v jedné ze svých písní z roku 1977 You're In My Heart.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články