Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Los LM: City si zahraje s Realem, Čech se ve skupině utká s Hübschmanem

Monako - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem zahájí obhajobu trofeje v Lize mistrů ve skupině A s ukrajinským mistrem Šachtarem Doněck, kde působí další reprezentant Tomáš Hübschman, italským šampionem Juventusem Turín a dánským překvapením Nordsjaellandem. Rozhodlo o tom losování v Monaku.

Liga mistrů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Chelsea nechce podcenit relativně jednodušší skupinu. "Nebude to lehké. Manchester United si loni myslel, že má jednoduchou pozici, a brzo vypadl. Nemůžeme si dovolit udělat stejnou chybu," řekl sekretář klubu Dave Barnard. Další londýnský tým Arsenal se zraněným kapitánem národního týmu Tomášem Rosickým se po roce utká znovu s Olympiakosem Pireus, dále se Schalke 04 a debutujícím francouzským Montpellierem.Právě z týmu úřadujícího vítěze Ligue 1 přišel v létě do Arsenalu útočník Olivier Giroud. "Arsenal je evropská špička, fanoušci Olympiakosu patří k nejhorkokrevnějším a Schalke reprezentuje německou vážnost. Samozřejmě budeme bojovat a nedáme se zadarmo," utvrdil kouč Montpellieru René Girard.

Pert Čech: "Je to velice zajímavý, atraktivní los a nemůžeme říct, že by byl nějak extra snadný. Pro mě je nejlepší ze všeho, že máme Šachtar a já se poprvé na klubové úrovni utkám s Tomášem. Bude to pro nás oba hodně pikantní."

Čechovi se los zamlouvá a navíc se těší na český souboj. Obrozený italský mistr Juventus bude podle něj nebezpečný. "Určitě si napíšu s Pavlem Nedvědem, který je v Juventusu členem vedení. A co se týče dánského týmu, ten je asi pro všechny trochu neznámou. Ale určitě nebudou mít co ztratit, pro ně je událost číslo jedna, že si zahrají s námi jako s úřadujícími šampiony," myslí si Čech.

Do nejnabitější skupiny D byl vylosován španělský mistr Real Madrid, anglický šampion Manchester City, držitel německého titulu Borussia Dortmund a nejlepší tým z Nizozemska Ajax Amsterodam, který hrál s Realem v úvodní fázi soutěže i v minulé sezoně. "Z pohledu diváka je tato skupina velmi atraktivní. Pro nás to však bude hodně těžké a každý zápas bude jako finále. Musíme být dobře připravení. City jsou velmi silným celkem po obrovských investicích v minulých letech a budou protivníkem na té nejvyšší úrovni," prohlásil ředitel madridského klubu Emilio Butragueňo.

Také ve skupině G, které vévodí Barcelona, by na sebe mohli narazit čeští hráči. Spartak Moskva s reprezentačním obráncem Markem Suchým se střetne s Celtikem Glasgow, do jehož týmu patří i mladí bratři Filip a Patrik Twardzikové. Čtvrtým účastníkem je Benfica Lisabon. "Vyhrát Ligu mistrů je neuvěřitelně obtížné. Budeme respektovat každého protivníka, kterému v ní budeme čelit," okomentoval los barcelonský záložník Andrés Iniesta.

Galatasaray Istanbul s útočníkem Milanem Barošem a obráncem Tomášem Ujfalušim, jenž se do základní skupiny vrací po šesti letech, narazí na Manchester United, přemožitele Liberce ze 3. předkola Kluž a také na Bragu. Loňský finalista Bayern Mnichov se utká s trojicí Valencia, BATE Borisov a Lille, kde působí i stoper David Rozehnal. Finále Ligy mistrů je na programu 25. května 2013 na londýnském stadionu Wembley.

Iniesta vyhrál anketu o nejlepšího fotbalistu Evropy

Španělský záložník Andrés Iniesta z Barcelony vyhrál poprvé anketu o nejlepšího fotbalistu Evropy. Od novinářů obdržel 19 hlasů, o dva porazil klubového kolegu Argentince Lionela Messiho i Portugalce Cristiana Ronalda z Realu Madrid. Český brankář Petr Čech z londýnské Chelsea obsadil osmé místo.

Vítězný Iniesta byl dekorován dnes v Monaku v rámci slavnostního losování nového ročníku Ligy mistrů. V anketě rozhodovaly hlasy 53 novinářů členských zemí UEFA. "Jsem nesmírně poctěn. Toto ocenění věnuji všem spoluhráčům z Barcelony i španělské reprezentace," řekl dojatý Iniesta, když převzal trofej z rukou šéfa UEFA Michela Platiniho.

Cena UEFA pro nejlepšího fotbalistu hrajícího v Evropě se vyhlašuje podruhé. Premiérový ročník vyhrál loni Messi, který byl hlavním favoritem i tentokrát. Ve španělské lize vstřelil rekordních 50 branek a dalších 14 přidal v Lize mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články