Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přemožitel Liberce Kluž se o LM utká s Basilejí

Nyon - Rumunský fotbalový klub Kluž, který ve 3. předkole vyřadil českého mistra Liberec, si zahraje o účast v Lize mistrů proti Basileji. V kádru švýcarského celku je Radoslav Kováč. Spartak Moskva s Markem Suchým vyzve Fenerbahce a Anderlecht s Lukášem Marečkem narazí na AEL Limassol. Rozhodlo o tom losování v Nyonu s tím, že úvodní zápasy se hrají 21. a 22. srpna, odvety o týden později.

Kluž se v základní skupině Ligy mistrů objevila už dvakrát a při poslední účasti v sezoně 2010/11 narazila právě na Basilej. Doma ji porazila 2:1 a venku prohrála 0:1. Švýcarský mistr však půjde do souboje jako mírný favorit, jelikož obhajuje osmifinálovou účast.

V posledním předkole se do bojů zapojují už také celky z předních lig. Francouzské Lille, do jehož kádru stále patří David Rozehnal, zavítá do Kodaně. Udine změří síly s Bragou, Málaga s Panathinaikosem Atény a velké překvapení minulé sezony německé ligy Mönchengladbach svede souboj s Dynamem Kyjev.

Losování čtvrtého předkola fotbalové Ligy mistrů:Mistrovská část: FC Basilej (Kováč) - CFR Kluž, Helsingborgs - Celtic Glasgow, BATE Borisov - Hapoel Kirjat Šmona, AEL Limassol - Anderlecht Brusel (Mareček), Dinamo Záhřeb - Maribor.Nemistrovská část: Braga - Udine, Spartak Moskva (Suchý) - Fenerbahce Istanbul, Málaga - Panathinaikos Atény, Mönchengladbach - Dynamo Kyjev, Lille (Rozehnal) - FC Kodaň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články