Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Reprezentaci čeká po celonočním cestování z Baku hlavně regenerace

Tohle bylo pořádně dlouhé. Fotbalová reprezentace ještě v noci po výhře 2:1 nad Ázerbájdžánem vyrazila na celonoční cestu z Baku do Plzně. A v Česku byli až v šest hodin ráno. Teď proto musí dohnat spánkový deficit a regenerovat, aby byli co nejlépe připraveni na zápas se San Marinem. "Byla to o něco delší cesta než normálně," přiznal záložník Jakub Jankto. Utkání se San Marinem odvysílá ČT sport a web ctsport.cz živě v neděli od 20:15.

Jakub Jankto
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Přes čtyři hodiny v letadle, dvě hodiny na letišti. Čeští fotbalisté si zacestovali. "Ještě jsme čekali na kufry, takže jsme dorazili až po šesté hodině ranní," uvedl ospalý Jankto.

Podobně na tom byl i stoper Jakub Brabec, který ale přivítal, že se letělo hned po zápase. "Když se zápas vyhraje, tak se cestuje v lepší atmosféře, takže je lepší jet hned. Já navíc po zápase hůř spím, takže jsem raději, když se hned letí, protože bych stejně na hotelu dvě hodiny koukal do stropu," uvedl.

Každý hráč zvládá podle Brabce dlouhé cesty po svém. "Někdo po cestě spal, někdo ne. Já osobně se teď těším, že si ještě půjdu něco dospat," dodal.

Na únavu se ale hráči před závěrem kvalifikace nechtěli vymlouvat. Nepochybují o tom, že dva dny jim na odpočinek budou stačit a budou co nejlépe připraveni. "Byla to náročná cesta, ale určitě to není alibi. Času máme dost," prohlásil Brabec, podle kterého bude v sobotu prostor na to se dospat. "Půjdeme si dříve lehnout, abychom se dostali do normálu," doplnil.

"Teď mě sice pálí oči, protože jsem toho moc nenaspal, ale bude to v pohodě. Odpoledne máme regenerační trénink, tak se tomu musíme pořádně věnovat, abychom byli v neděli připravení," řekl záložník Jan Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články