Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč Severních Irů: Jsme ve fantastické pozici. Na zápas s Čechy se těšíme

Belfast – Největší český soupeř v boji o mistrovství světa pokračuje ve výborné formě. Severní Irové, kteří se loni probojovali až do osmifinále mistrovství Evropy, si poradili s Norskem a před Čechy vedou ve skupině C o dva body. Trenér Michael O'Neill je proto ze současné pozice svého výběru nadšen.

Slavící fotbalisté Severního Irska
zdroj: REUTERS autor: Robert Pratta

"Získali jsme důležitý výsledek a jsme ve fantastické pozici. Teď je před námi zápas s Ázerbájdžánem, který když zvládneme, odpoutáme se od dalšího soupeře. Pak už tam bude jen zápas s Českem, na který se těšíme, a jsem si jistý, že Češi se na něj těší také," prohlásil O'Neill.

"Ještě nás čeká hodně utkání, ale máme deset bodů po pěti zápasech. Čtyřikrát jsme udrželi čisté konto a jediný, kdo nás porazil, jsou mistři světa Němci. Navíc jsme doma nastříleli deset branek. Takže těch pozitiv je tam opravdu hodně," dodal.

Severoirští fotbalisté po nedělní výhře odskočili Norsku už na sedmibodový rozdíl. Už po 87 vteřinách je za třemi body nasměroval Jamie Ward. "Takhle rychle jsem gól ještě nikdy nedal. Byl to pro nás skvělý start do zápasu. Všichni teď mohou vidět, jak hrajeme s velkým sebevědomím. Zvlášť, když vedeme," řekl Ward.

Vedení následně potvrdil Conor Washington a Norové už neměli odpověď. "Byl to od nás fantastický výkon. Od žádného z hráčů jsme nemohli chtít víc. Byl to důležitý zápas, ale vypořádali jsme se s tím. Hráli jsme opravdu dobrý fotbal," pochvaloval si O'Neill.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články