Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Jarolím zkusí na Ázerbájdžán další hráče a varuje: Hlavně pozor na brejky

Ostrava – Současný reprezentační výběr Ázerbájdžánu není tak úplně tím Ázerbájdžánem, který si Karel Jarolím před startem kvalifikace mistrovství světa 2018 představoval. "Ale tvrdil jsem, že jej v žádném případě nemůžeme podcenit," říká reprezentační kouč po dvou soutěžních zápasech a jedním bodem na kontě. "Bude na nás, jak budeme aktivní a chytří," dodává Jarolím s tím, že je na čase zkusit i další hráče, kteří dosud tolik prostoru nedostali. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a našem webu od 20:15.

Na co si dát největší pozor? "Je to mužstvo, které hraje hodně hluboký blok a spoléhá na rychlé protiútoky," vypočítává Jarolím. Jeho výběr má za sebou remízu 0:0 se Severním Irskem a prohru 0:3 s Německem. "Platí, co jsem zmiňoval, že o druhé místo bude usilovat Norsko, Severní Irsko a my." Ale pak je tu i Ázerbájdžán, který má na kontě šest bodů za dvě vítězství.

S některými jeho hráči se už čeští fotbalisté z Plzně a Liberce v letošní sezoně střetli skrze Karabach. "Ale to pojetí může být v klubu jiné, i když o jednotlivých hráčích víme," upozorňuje Jarolím, podle něhož lze od duelu ve Vítkovicích čekat jasný charakter: "V osmi lidech budou Ázerbájdžánci před pokutovým územím. Od nás musí přijít nápad, ale bez pohybu to nejde a musíme si dát pozor na brejky."

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím: Ázerbájdžán je silnější, než se čekalo

Na svém kontě nemají Češi v kvalifikaci ani jeden gól, Jarolím by to konečně rád změnil. "Musíme se tím zabývat, musíme být produktivní. Bez gólů se vyhrávat nedá a my potřebujeme body jako sůl. Musíme se připravit s maximální pokorou a odhodláním," burcuje.

Víkendové rozebrání od Němců by český tým mohlo hodit zpátky, záložník Lukáš Droppa, který se překvapivě objevil v Jarolímově nominaci, si však ze zápasu z Hamburku snaží vzít pozitiva. "Třeba že jsem nastoupil proti tak silnému týmu, v dobré atmosféře na dobrém stadionu. Hlavně jsem rád, že jsem mohl klukům nějak pomoct a být součástí týmu," prohlásil hráč, který v 63. minutě střídal Davida Pavelku.

Proti silnějšímu soupeři než je Německo podle Droppy hrát v současnosti nejde. Může za to ale i tamní koncepce a škola. "Jsou strašně silní na balonu, abyste jim mohli sebrat míč, je už zase jinde. Mají to tak postavené od malička, jsou všichni technicky vyspělí," chválil Němce.

Je nám líto, video expirovalo.
Droppa: Jsem rád, že mohu být součástí národního týmu

Proti Ázerbájdžánu by se mohl objevit v základní sestavě. "Po týdnu, co tu jsem, po trénincích a zápase vidím, že to není jiný svět, že na to mám. Mám odehráno nějakých 200 zápasů v profesionálním fotbale, nepřišel jsem z žádného pralesa, hraju v dobré lize proti dobrým týmům," doufá Droppa, že na něj trenér Jarolím ukáže.

"Bude důležité, abychom ve finální či předfinální fázi zachovali chladnou hlavu, nebyla tam panika a byli jsme schopni se připravit na nebezpečné situace," prohlásil kouč. V tom by mu mohl právě defenzivní záložník Droppa pomoct.

"Upozorňoval jsem, že může dojít k rotaci. Hraje se v krátkém sledu a budeme potřebovat hodně energie na to, abychom Ázerbájdžán udolali. Kluci, kteří třeba nehráli první druhý zápas, jsou natěšeni. Věřím tomu, že když šanci dostanou, předvedou očekávaný výkon," doplnil Jarolím. Hovoří se např. o obránci Theo Gebre Selassiem a útočníkovi Patriku Schickovi.

Podle Droppy je vše o dobrém kolektivu. "Ten tým už nemá hvězdy jako dřív, ale je silný a potřebuje nějaký čas, dva tři roky, než se sehraje. Každý den, co jsem s nimi, se o jejich kvalitách přesvědčuju," uvedl hráč ruského Tomsku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články