Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Příprava na Island odstartovala. Vrbovi chyběl Čech i Kadeřábek

Praha - Česká reprezentace zahájila přípravu na nadcházející utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Na neoficiálním srazu před duelem s Islandem chyběli kouči Pavlu Vrbovi pouze čtyři z 24 nominovaných fotblaistů, oficiálně se tým sejde v pondělí. "Je to mnohem příjemnější, než když hráči přijedou po čtyřech měsících a za čtyři dny se hraje kvalifikační utkání. Teď máme více času na vše," uvedl Vrba.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČT sport

Brankářská jednička Petr Čech je s Chelsea na exhibičním turné, dvojici z Basileje gólmana Tomáše Vaclíka s obráncem Markem Suchým ještě čeká o víkendu finále Švýcarského poháru a sparťanský bek Pavel Kadeřábek chyběl z osobních důvodů. Všichni hráči jsou podle lékaře Petra Krejčího v pořádku.

Hráči se na Strahově připravovali přibližně hodinu a půl a pilovali například rozehrávku a presink. Trénovat budou i ve čtvrtek a v pátek, na víkend mají volno a v pondělí je čeká oficiální sraz.

Reprezentanti tréninky vítají. "Pokud někdo nemá povinnosti v klubu, tak je to normálně povinné. Nikoho by ani nenapadlo, že by nepřišel. Někdo končil minulý týden, někdo teď o víkendu. Měl jsem čtyři dny volno a každý trénink navíc je dobrý," uvedl stoper Tomáš Sivok.

Na Island odletí Češi příští středu, zápas v Reykjavíku je pak na programu v pátek 12. června. Reprezentanti budou před severským soupeřem hájit první příčku ve skupině. První čtyři duely kvalifikace na podzim vyhráli a úvodní bodové zaváhání přišlo až v březnu doma při remíze 1:1 s Lotyšskem.

Vrba věří, že český celek bude v závěru sezony dobře připravený. "Termín není úplně ideální, některé mančafty už nehrají třeba 14 dní, ale zase tak velký problém to není. Naopak někteří si mohou odpočinout a mohou na tom být třeba lépe, než kdyby hráli kvalifikační utkání hned tři dny po 30. kole," podotkl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články