Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sporné ofsajdy už se na televizní obrazovce rozebírat nesmějí

Praha S nepříjemnou novinkou se musí v probíhající kvalifikaci na Euro 2016 smířit fotbaloví fanoušci u televizních obrazovek. Posuzování správnosti ofsajdových situací za pomocí grafického zobrazení zapovídá televizním společnostem sama UEFA. Stejná omezení platí rovněž pro Ligu mistrů a Evropskou ligu, české nejvyšší soutěže se zatím netýkají.

Ilustrační foto
zdroj: DPA

Na televizních obrazovkách se také nesmí objevovat záběry zobrazující rasismus, násilí na pořadatelích či jakkoliv poškozující UEFA. "Změny souvisí s novými pravidly pro přenosy v aktuálním kvalifikačním cyklu. Dosud měly jednotlivé televize ve výrobě přenosů poměrně volnost, ale nyní vše zastřešuje sama UEFA. Ta vydala k této příležitosti podrobný manuál, který grafické rozebírání sporných situací výslovně zapovídá," vysvětluje vedoucí oddělení mezinárodních přenosů ČT Vladimír Drbohlav.

Komentátorského projevu se kontroverzní omezení sice netýká, ale vydaný zákaz jejich práci přesto komplikuje. Své rozladění pregnantně vyjádřil v průběhu nedělního kvalifikačního utkání s Islandem i komentátor Jaromír Bosák. "Pánové z UEFA trochu zapomínají, že tím koncovým uživatelem je divák, který by rád věděl, jak to celé bylo. Ale tohle není na nás. Není to první hloupost, kterou hlavy na UEFA vymyslely," uvedl Bosák.

Je nám líto, video expirovalo.
Komentář Jaromíra Bosáka

Hlavní zprávy

Nejčtenější články