Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia prohrála a Bohemians remizovali, ale z ligy padá Olomouc a Znojmo

Praha - S Gambrinus ligou se loučí Sigma Olomouc a Znojmo. Znojmo se vrací do druhé ligy po jediném roce mezi elitou, Sigma sestoupila poprvé od roku 1984. Ligovou příslušnost i pro příští sezonu si tak udržely fotbalové kluby z Vršovic - Bohemians 1905 a Slavie. Sparta vytvořila nový bodový rekord nejvyšší soutěže, čímž o tři pokořila svůj dosud nejlepší výsledek z ročníku 1999/2000.

Brankář Zdeněk Zlámal z Olomouce po prvním inkasovaném gólu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

TABULKA (//sport/tabulky/132895-tabulka-gambrinus-ligy/) PO 30. KOLE (//sport/tabulky/132895-tabulka-gambrinus-ligy/)

Liberec - Olomouc 1:1

V posledním 30. kole nejvyšší soutěže sice uhráli Olomoučtí v Liberci svůj premiérový venkovní bod v jarní sezoně, remíza 1:1 jim ale k udržení nestačila. V tabulce skončila Sigma patnáctá se ztrátou bodu na Boheminas 1905 a Slavii. Slovan U Nisy vedl po trefě Pavelky z první půle, po změně stran srovnal Varadi, ale gól "záchrany" už hosté nedali.

REPORT Z UTKÁNÍ

Znojmo - Dukla 0:2

Znojmo se po ročním působení mezi elitou vrací do druhé ligy. Jejich šance na udržení shořely v posledním kole v exilu v Jihlavě před 155 diváky, kde podlehli 0:2 pražské Dukle. O výsledku a teprve druhém jarním vítězství Dukly se rozhodlo v závěru prvního poločasu, ve kterém nejlepší střelec hostů Pospěch proměnil v rozmezí šesti minut dvě penalty. Znojmo ve třetím zápase po sobě neskórovalo a zůstalo v tabulce poslední.

REPORT Z UTKÁNÍ

Bohemians 1905 - Plzeň 0:0

Pražský nováček v posledním 30. kole doma remizoval 0:0 s druhou Plzní a obsadil konečné 14. místo. Bohemians dokončili sezonu s náskokem jednoho bodu na sestupové pásmo, protože hlavní konkurenti, Olomouc i Znojmo, v závěrečných zápasech nevyhráli.

Zleva Elie N'Dekre a Erich Brabec se radují z výsledku 0:0, který jim zajistil setrvání v první lize
zdroj: Letní olympijské hry

REPORT Z UTKÁNÍ A VIDEO

Ostrava - Slavia 2:0

Vítězství Baníku zajistil dvěma góly v poslední dvacetiminutovce Francis Narh. Sestupem ohrožená Slavia v derniéře pod koučem Pastoorem předvedla bezkrevný výkon a s Baníkem podeváté v řadě nedokázala vyhrát. Mezi elitou ji zachránily jen výsledky z dalších stadionů.

REPORT Z UTKÁNÍ

Brno - Jablonec 1:0

Fotbalisté Jablonce nezvládli ani poslední utkání pod vedením trenéra Romana Skuhravého a rozloučili se s nevydařeným jarem porážkou 0:1 v Brně. Po třetí prohře za sebou klesli na konečné jedenácté místo právě za Brno a Ostravu. Gólem se o to zasloužil Malík.

REPORT Z UTKÁNÍ

Příbram - Mladá Boleslav 3:1

Fotbalisté Příbrami i v posledním ligovém kole potvrdili jarní domácí formu, když porazili třetí tým tabulky Mladou Boleslav 3:1 góly Zápotočného, Stratila a Danoského. Hosté jen snižovali Šultesem. Příbram tak doma z posledních 11 ligových duelů prohrála jen se Spartou, naopak venku byla nejhorším týmem ligy.

REPORT Z UTKÁNÍ

(//sport/fotbal/gambrinus-liga/275178-pribram-zakoncila-sezonu-vyhrou-nad-treti-mladou-boleslavi/)

Slovácko - Teplice 0:2

Teplice si připsaly první venkovní vítězství od září. Zasloužil se o to konžský útočník Franci Litsingi, který vstřelil oba góly a měl další tři dobré šance. Teplice tak skončily páté právě před Slováckem, které je mohlo v případě vítězství sesadit.

REPORT Z UTKÁNÍ

Sparta -Jihlava 4:1

Fotbalisté Sparty Praha vytvořili nový bodový rekord první ligy. Mistrovskou sezonu tak zakončili ziskem 79 bodů, čímž o tři body pokořili svůj nejlepší výsledek ze sezony 1999/2000. Góly se o to zasloužili Vácha, Krejčí, Lafata a Kadeřábek, za Jihlavu pouze snižoval Jungr.

REPORT Z UTKÁNÍ

Je nám líto, video expirovalo.
Předaní mistrovského poháru fotbalistům Sparty

Hlavní zprávy

Nejčtenější články