Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Znojmo nezvládlo utkání ve Slovácku a záchrana se mu vzdaluje

Uherské Hradiště - Slovácko stále nevzdává boj o evropské poháry, přestože již nyní dvě kola před koncem ztrácí pět bodů na čtvrtý Liberec. Tým z Uherského Hradiště vyhrál 2:0 v jihomoravském derby se Znojmem, které si naopak do vzájemného záchranářského duelu na hřišti Sigmy nedokázalo vytvořit dobrou pozici.

Slavící fotbalisté Slovácka
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Slovácko od úvodních minut vsadilo na útočný fotbal a už ve 4. minutě trefil Diviš po sprinterském souboji s Buchtou tyč. Domácí dostali soupeře pod tlak, Znojmo však dlouho držel ve hře brankář Hrubý, který kryl střely Šumolikoského, Petra, Diviše, Doška i Valenty.

Fotbalistům Znojma nechyběla bojovnost, snaha o rychlé protiútoky však končila na nepřesné finální přihrávce. Na hrotu sice nejlepšího znojemského střelce Vašíčka doplňovali Crnkič s Haurdičem, ale k vážnějšímu ohrožení domácího brankáře se nedostali.

Vedení se Slovácko ujalo ve 28. minutě po křížné střele útočníka Doška, který nakrojil druhou stovku branek v české lize. V závěru poločasu propásl možnost vyrovnat Vašíček, jemuž po sólovém útoku v poslední chvíli ukopl míč vracející se obránce Kuncl.

Také po změně stran diktovali tempo fotbalisté Slovácka po Valentově centru z pravé strany přidal druhý gól Trávník a připsal si tak první ligový gól. Po něm se domácí stáhli do obrany a Znojmo na chvíli přebralo iniciativu, ale bez výsledku.

Hosté se tak opět přiblížili sestupovému pásmu, a i kdyby Olomouc na hřišti mistrovské Sparty v neděli neuspěla, hodně napoví hned následující kolo. V něm se totiž Znojmo utká právě s celkem z Hané.

1. FC Slovácko - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)

Branky: 28. Došek, 66. Trávník. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Zeman. ŽK: T. Rada, Trávník, Heča - Cihlář, Mudra, Lacko. Diváci: 4298.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník (83. Havlík), Petr - Došek. Trenér: Habanec.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, R. Buchta (66. Odehnal), Hnaníček, Mudra - Crnkič, Haurdič (58. Gal Andrezly), Zeba, Lacko, Cihlář - Vašíček (46. Stáňa). Trenér: Kalvoda.

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Vyhráli jsme zaslouženě, vypracovali jsme si o dvě až tři šance víc než soupeř. Znojmo ukázalo nesmírnou houževnatost, kterou předvádí celý ročník. Jsem rád, že se naše kvalita zhodnotila. Z naší strany byl zápas o tom, zda se nám podaří dát druhý gól. Do té doby jsem se obával, že je Znojmo schopno vyrovnat."
Leoš Kalvoda (Znojmo): "V utkání byla patrná síla Slovácka, které potvrzuje svou kvalitu šestým místem v tabulce. Rozdíl byl ve hře a v umění využít šance v góly. My jsme měli náznaky střeleckých příležitostí, ale neproměnili jsme je. Soupeř byl lepší, kompaktnější. Jeho velkou sílu představují v koncovce Diviš, Došek a Valenta. Dnes o poločase nebyla v šatně žádná bouřka. Už mě nebaví stále křičet, pokaždé to nepomůže. Hráči si musí uvědomit o co hrají. Znali jsme výsledky ostatních soupeřů. Hrajeme o holý život, ale náš výkon v prvním poločase tomu neodpovídal." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články