Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Znojmo ztratilo tři body kontroverzním gólem v závěru proti Příbrami

Příbram - Překvapivou výhru mohli zaznamenat znojemští fotbalisté v utkání na hřišti Příbrami. Brankou z rohového kopu v poslední minutě nastavení, která padla po evidentním faulu příbramského brankáře Hrušky na znojemského gólmana Hrubého, však Příbram srovnala na konečnou remízu 1:1.

Utkání Příbram - Znojmo
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Příbram si v případě vítězství mohla v podstatě zajistit záchranu, ale nedařilo se jí potvrdit domácí formu. Od začátku bylo aktivnější Znojmo, které nutně potřebovalo bodovat. Hodně aktivní byli zejména Crnkič s Reljičem. Crnkič mohl jít sám na brankáře, ale rozhodčí mu odpískal ofsajd, který byl minimálně hodně těsný.

Právě spolupráce bosenského záložníka se Srbem Reljičem přinesla gól. Příbram nezvládla útočnou standardní situaci, po které hosté vyrazili do brejku tři na tři. Už se zdálo, že dlouhou přihrávkou do křídla šanci promarnili, jenže Crnkič z první hezky nacentroval a nepokrytý Reljič hlavou poslal Znojmo do vedení.

Domácí se dostávali jen k nedůrazným pokusům o střelu, nebo je znojemská obrana stačila zablokovat. Když už mohl Mašán vyslat do sóla Danoského, který byl rychlejší než obránci, tak se kuvajtský záložník rozhodl pro individuální akci a míč ztratil. Tím naštval trenéra Čuhela, který ho ještě před poločasem stáhnul.

Znojmo mohlo brzy svůj náskok zvýšit, ale Vašíček po stříleném centru poslal míč jen těsně vedle. Po změně stran si Příbram přeci jen vytvořila tlak a především po hodině hry soupeře zamkla v jeho vápně a posílala jeden centr za druhým, ovšem výsledkem byla jen Hájovského hlavička těsně vedle. O chvíli později Mišůn hlavičkoval do břevna po Zemanově přímém kopu. Neuspěl ani Řezníček, který nepropálil obranu, a znovu Hájovský, jenž tentokrát přestřelil.

V závěru pak Řezníčka vychytal brankář Hrubý a už se zdálo, že Znojmo výhru udrží. Jenže při závěrečném rohu se všichni příbramští hráči natlačili do vápna, Krbeček dostal míč do sítě a sudí gól uznal, přestože hosté vehementně reklamovali jasný faul na brankáře Hrubého v podání Aleše Hrušky.

1. FK Příbram - 1. SC Znojmo 1:1 (0:1)

Branky: 90.+4 Krbeček - 27. Reljič. Rozhodčí: Jech - Blažej, Mokrusch. ŽK: Zápotočný - Lacko, Hrubý, Drobisz, Jonov (oba mimo hřiště). Diváci: 1822.

Příbram: Hruška - Pleško (76. Stratil), Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Krbeček - T. Pilík, Mašán (41. Zeman), Volešák (69. Mareš), Danoski - Řezníček. Trenér: Čuhel.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra - Zeba, Lacko - Helísek (64. Gál-Andrezly), Reljič, Crnkič (89. Cihlář) - Vašíček (90. Diarrassouba). Trenér: Kalvoda. 

Petr Čuhel (trenér Příbrami): "Je to pro nás zlatý bod, protože jsme vyrovnali z posledního útoku. V první půlce jsme hráli bojácně, jak je u nás zvykem. Ve druhé půlce už jsme byli lepší, měli jsme spoustu standardek, využili jsme ale až tu poslední. Takže remízu musíme brát. Stále však potřebujeme jedno vítězství z posledních čtyř zápasů, abychom měli klid. Mrzí mě, že jsme si to dnes tak zkomplikovali. Liga je hrozně vyrovnaná a šťastný je ten, kdo tomu nějakou šňůrou utekl jako třeba Jihlava."
Leoš Kalvoda (trenér Znojma): "Jeli jsme sem s tím, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo. Co se dělo v závěru, každý viděl, k tomu se nemá cenu vyjadřovat. Nejvíce mě naštvalo vhazování, které předcházelo vyrovnání. Míč šel přímo na naši lavičku, ale vhazovalo se o 30 metrů dál. Pak z toho byl roh a gól. Navíc mám ohlasy, že při tom gólu byl faulovaný brankář Hrubý, ale nechci to komentovat, protože jsem to ještě neviděl. U nás už všichni očekávají, že spadneme, ale my se rveme, co můžeme, a nic nevzdáváme. Třicet bodů bude stačit na záchranu, ještě se to bude bít mezi sebou."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články