Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vršovické derby o přežití zvládla Slavia

Praha - Derby posledních dvou týmů Gambrinus ligy zvládla Slavia Praha. Utkání nevalné kvality v Ďolíčku vyhrála díky Necidově gólu v první půli, Bohemians 1905 se prakticky nedostali do žádné stoprocentní příležitosti, přestože měli míč ve své moci po 71 % času. Z utkání jsme vám přinesli on-line textovou reportáž.

Sport
zdroj: ČT4

On-line textový přenos

90+3.

Utkání končí! Slavia vítězí 1:0.

90+2.

Série hlavičkových soubojů, Slavia poté vyráží do protiútoku - tři hráči červenobílých jdou na jednoho bránícího hráče domácích. Juhar však celou situaci zkazil, neprotáhl se přes dobíhajícího Brabce.

90.

Nejnebezpečnější šance Klokanů v druhé půli - před bránu se dostal Lietava, jeho střelu zpoza malého vápna však blokuje obrana sešívaných.

90.

Kolmici Jindřiška odvrací až k Havránkovi Budínský.

89.

Lička se snažil o průnik, zastavil jej však Brabec.

87.

Slavia se po rozehrání snaží držet balon ve své moci a šetřit čas, míč se však zhruba po 40 vteřinách vrací na kopačky domácích.

86.

Faul Cseha na pronikajícího Necida u levého rohového praporku.

85.

Další střídání u obou týmů. Ze hřiště odchází z týmu Bohemians Hora, nahrazuje ho Šmíd. U sešívaných střídá Nitrianského Dobrotka.

83.

Piták jde v pokutovém území do skluzu na Horu, trefuje nejdříve míč a odvrací na rohový kop. Ten však Bohemians znovu zahrávají prakticky k protějšímu praporku.

82.

Juhar při standardní situaci vysílá po levé straně Hrubého, tomu se však přízemní centr opravdu nevyvedl. Obrana Bohemians, která nebyla pod tlakem dorážejících hráčů hostí, přesto odvrací na roh. Ten se však Slavii nepovedl.

80.

Hluchá pasáž utkání, přestože tento popis by bylo možno naroubovat na většinu jeho průběhu. Brabec burcuje své spoluhráče a fanoušky. Zajímavá statistika: Slavia v poslední čtvrthodině utkání v této sezoně obdržela 15 branek, Bohemians 1905 oproti tomu tři.

77.

Nenápadná střela Kuklyse se dokutálela až k levé Černého tyči, končí však těsně v zámezí.

76.

První série přihrávek Slavie na polovině soupeře, Nitrianský z pětatřiceti metrů střílí vysoko nad.

75.

Nebezpečný přímý kop z pravé strany, míč však sbírá Černý.

74.

Střídání v mužstvu Bohemians: ze hřiště šel Kalina, místo něj nastupuje Kuklys.

73.

Držení míče v druhém poločase:

Bohemians 84% - 16% Slavia

71.

Špatná krátká přihrávka na půlící čáře na Pauscheka pod nulovým tlakem, míč končí v zámezí.

69.

Hora nedostihl kolmici na pravé straně hřiště, Černý znovu odkopává od brány.

67.

Slavia se čím dál více zatahuje na vlastní šestnáctku, Brabec vyvezl míč až na vzdálenost zhruba 20-25 metrů před Černého bránou a vypálil jedovatou střelu, ta však končí vedle levé tyče.

65.

Necid vysílá Juhara po sérii rychlých přihrávek na vlastní polovině Slavie, balon však bývalého sparťana míjí.

63.

Znovu střídá Slavia: za Zmrhala na hřiště přichází Mario Lička.

62.

A první nepříjemná situace pro Slavii po rohovém kopu, i když to bylo hlavně vlastním přičiněním. Balon se odrazil od Pitáka těsně před Černého, kam dorážel jeden z hráčů domácích, brankář hostí si však míč ze vzduchu stáhl na hruď.

59.

Klokani se snad poprvé dostali do nebezpečného prostoru prostřednictvím kombinace, centr z levé strany propadává až na Kalinu, ten však z dvaceti metrů vystřelil až na Vršovickou ulici.

56.

První přesný Horův centr, do zakončení se dostal Nerad, jeho hlavička však končí nad Černého bránou.

54.

Odkop Černého na autovou čáru, po hlavičkovém souboji končí za ní. Na půlící čáře rozehrávají Bohemians, jakmile se však dostanou za ni, vystartuje jeden z hostujících hráčů a pokus o kombinaci přerušuje.

51.

Z pravé strany se na hranici pokutového území protáhl Bartek, který prostrčil na Lietavu, jeho střela však končí jen na boční síti. Bohemians ale nacházejí způsoby, jak se dostat do nebezpečných pozic, byť je to hlavně po individuálních průnicích. Finální fáze je ovšem zatím výrazně nekvalitní.

49.

První velká šance domácích, Hora se sice protáhl přes obránce, jeho centr z hranice pokutového území na nabíhajícího Lietavu však byl žalostný.

48.

Slavia střídá, ze hřiště musí kvůli zranění Jan Vošahlík, který se při odchodu na lavičku náhrdníků drží za záda. Na jeho místo přichází Karel Piták.

47.

Faul na Tomáše Necida těsně za půlící čarou na polovině Bohemians.

46.

Druhý poločas začíná, Bohemians kombinují na své polovině.

45+1.

První poločas končí. Viděli jsme jeden gól... a prakticky nic jiného, co by stálo za pozornost. Oba týmy dobře napadají a zároveň mají kvůli presinku problémy s vlastní kombinací. Rozhodl jeden moment výrazné nepozornosti, který využila Slavia, sešívaní tak vedou 1:0.

45+1.

Ubohý centr Nerada z pravé strany v momentě, kdy měl v pokutovém území většinu domácích hráčů. Nákop je zblokován prakticky prvním bránícím hráčem hostí.

45.

Bohemians kombinují, ovšem pouze na vlastní polovině. Brabec vyváží míč, přihrává Radovi, ten však záhy míč ztrácí po napadání hostí.

44.

Vošahlík nápaditě přenechal balon Zmrhalovi na hranici pokutového území, nicméně levý záložník Slavie centruje nepřesně.

41.

Špatné posouzení postavení mimo hru od rozhodčích, Necid si nabíhal v linii s posledním bránícím hráčem domácích. Vypálil nad bránu, ovšem již po chybném hvizdu sudího Příhody.

40.

Jindřišek prostrčil lobem na nabíhajícího Horu, ten se však nedokázal dostat k míči dříve než Černý.

39.

Přes ruchové televizní mikrofony jsou k zaslechnutí komentáře fanoušků domácích. "To bude dneska ještě dlouhý," shodují se rozpačitě.

38.

Centr z poloviny hřiště na nabíhajícího Vošahlíka, ten však byl v ofsajdu.

36.

I aktivita Slavie se zvedá, Juhar se individuálně prosadil po pravé straně a vypálil k bližší tyči, Havránek však kryje.

35.

První střela Bohemians na bránu, Hora vypálil z třiceti metrů k pravé tyči.

33.

Utkání se smršťuje do série bezmyšlenkovitých nákopů na jednu či druhou útočnou polovinu. Žádný z týmů se na hřišti nedokáže příliš prosadit, ani Bohemians, ani Slavii se za celý poločas nepodařilo dát dohromady na útočné polovině více než pět přihrávek v řadě.

29.

Centr před bránu Bohemians po faulu na Vošahlíka, hlavičkou odvracejí domácí na rohový kop, ten je však v podání Juhara nepřesný.

27.

Bohemians se snaží o centry ze stran do pokutového území, nákopy jsou však buď nepřesné, anebo v šestnáctce není k nalezení hráč, který by mohl hlavičkovat.

24.

Pauschek při napadání Juhara naopak nehlavičkoval přesně a míč jde do zámezí na rohový kop. Jeho exekuce je však nepřesná a na vlastní polovině proto rozehrávají domácí.

23.

Další vlna neustálého napadání domácích hráčů, situaci uklidňuje přihrávka hlavou od Nitrianského do náruče Černého.

21.

Lukáš Pauschek si výborně naběhl na centr z levé strany z poloviny hřiště a ocitl se sám před Černým, míč si však nedokázal zpracovat, a balon tak končí v zámezí.

16.

Necid se trefil po rychlém kontru z levé strany, který načal výkop Radka Černého. Obrana Bohemians vůbec nepokryla Necida nabíhajícího k penaltovému puntíku, útočník obdržel přesný pas od Zmrhala a při zakončení se již prakticky nemohl mýlit.

16.

TOMÁŠ NECID OTEVÍRÁ SKÓRE! SLAVIA VEDE 1:0.

15.

Rohový kop Jindřiška na blížší tyč odvrácen do zámezí, následný centr na vzdálenější tyč zůstává rovněž bez odezvy domácích hráčů.

14.

Neradův centr z pravé strany, na malém vápně si však na něj nikdo nenaběhl.

13

Sklepnutí na Necida, který pálí z halfvoleje, ovšem jen do ochranné sítě nad bránou.

11.

Zpět k utkání - to má dobré nasazení a tempo, nicméně přesnost na útočné polovině je naprosto mizerná z obou stran. Tvořit hru se spíše snaží Slavia, její pokusy však končí nákopy, s nimiž se obrana Bohemians vypořádává bez zaváhání.

10.

Podle zpráv se stadionu udály střety fanoušků s ochrankou přímo za lavičkou náhradníků.

9.

Utkání bylo na chvíli přerušeno, na hřiště vběhl jeden z fanoušků a je vyveden ochrankou ze stadionu.

7.

Domácí hráči dobře napadají své soupeře na jejich obranné polovině, zápas se kouskuje kvůli častým faulům plynoucím ze zvýšené agresivity obou týmů. Atmosféra i v hledišti je notně vyhrocena.

3.

Před Havránkovu bránu se po nákopu z hloubi hřiště dostal Gecov, nicméně obrana domácích si s jeho průnikem dokázala poradit bez potíží.

1.

Utkání před zaplněnými tribunami začíná, o kombinaci se pokouší na vlastní polovině Slavia.

0.

Dobrý den, vítáme vás u on-line přenosu z utkání Bohemians 1905 - Slavia Praha.

Sestavy obou týmů:

Bohemians 1905: Havránek – Pauschek, Cseh, Brabec, Kalina – Nerad, Hora, Jindřišek, Rada, Bartek – Lietava. 
Náhradníci: Gábriš – Růžička, Šmíd, Jeremenko, Kuklys, Moravec, Budínský. 

Slavia: Černý – Nitrianský, Škoda, Smejkal, Dostál – Juhar, Zmrhal, Hrubý, Gecov, Vošahlík – Necid. 
Náhradníci: Čontofalský – Dobrotka, Čonka, Prošek, Piták, Lička, Červenka.

První zajímavou možnost měla ve čtvrté minutě Slavia. Vošahlík se prodíral do šestnáctky, ale špatně si zpracoval míč a vracející se obránce Cseh ho stihl včas odstavit. V 16. minutě už hosté uspěli. Vošahlík z levé strany našel před brankou nepokrytého Necida, který střelou k tyči s přehledem překonal gólmana Havránka. Kmenový útočník CSKA Moskva dal druhý gól po jarním návratu do Slavie a po 316 minutách ukončil ligový střelecký půst svého mužstva.

Úvodní slušné tempo hry poté opadlo a dva nejméně produktivní týmy tabulky postrádaly přesnost i nápad. Ve 36. minutě zkusil štěstí z dálky domácí Hora, brankář Černý však jeho střelu bez problémů chytil. Na druhé straně ani Juhar nepřekvapil Havránka.

Bohemians vstoupili do druhého poločasu aktivněji. Bartek po individuální akci vystřelil nad břevno a chvíli poté Lietava trefil jen boční síť. "Klokani" se v koncovce trápili i nadále, mezi tři tyče se nevešla ani rána bývalého kapitána Slavie Brabce.

Hosté se v závěru utkání soustředili především na defenzivu. To se jim málem nevyplatilo v 76. minutě, když tečovaná střela střídajícího Litevce Kuklyse jen těsně minula tyčku. Slavia nakonec těsný náskok udržela a ukončila sérii pěti kol bez vítězství. Po pěti ligových utkáních také naplno bodovala venku.

Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 16. Necid. Rozhodčí: Příhoda - Mencl, Vysloužil. ŽK: Vošahlík, Necid, Lička, Piták, Hrubý (všichni Slavia). Diváci: 5 000 (vyprodáno).

Bohemians: Havránek - Pauschek (82. Budínský), Cseh, Brabec, Kalina (73. Kuklys) - Jindřišek - Hora (84. Šmíd), Bartek, J. Rada, Nerad - Lietava. Trenér: Klusáček.
Slavia: Černý - Nitrianský (85. Dobrotka), Škoda, Smejkal, Dostál - Juhar, Hrubý, Gecov, Zmrhal (62. Lička) - Vošahlík (48. Piták) - Necid. Trenér: Pastoor. 

Luděk Klusáček (Bohemians): "Do utkání jsme vstoupili nervózně a Slavia v prvním poločase šla zaslouženě do vedení. Ve druhé půli jsme se zvedli, ale i když jsme Slavii zatlačili skoro až před vápno, vytěžili jsme z toho málo. Byly tam jen takové závary, možná dvě tři příležitosti. Pořád tam byla taková zbrklost, která nám nedovolila vstřelit aspoň vyrovnávací branku. Chtěli jsme vyhrát, komplikace to je. Dnešní vítězství by nás hodně přiblížilo záchraně, nicméně situace v tabulce je pořád taková, že jedno vítězství nás může dostat zpět do hry. Do konce jsou čtyři kola, pořád tomu věříme a budeme se o to prát dál. Nesmíme mít poraženeckou náladu."
Alex Pastoor (Slavia): "Začalo pro nás těch pět finálových zápasů. Prvním jsme úspěšně prošli a vyhráli. Hráči měli správný bojovný přístup. V první půli jsme měli hru pod kontrolou, možná jsme z toho mohli vytěžit i víc. Ve druhé půli jsme ale hráli příliš zataženě a málo jsme hrozili z brejkových situací. Měli jsme v podstatě jen jedno přečíslení tři na jednoho. Pokud hrajeme takto, za těch 45 minut bychom měli mít brejků nejméně šest. To je věc, na které musíme do dalšího zápasu zapracovat. Věděli jsme, že ve čtyřech z posledních pěti kol nás čekají naši přímí konkurenti v boji o záchranu. Proto jsou ty tři body důležité i z toho pohledu, že jsou zásahem proti soupeři."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články