Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jablonec po pěti zápasech konečně vyhrál, Špit vychytal 100. nulu

Jablonec - Jablonečtí fotbalisté v lize konečně zabrali a v souboji dvou týmů, jimž v Gambrinus lize prakticky již o nic nejde, porazili Jihlavu 3:0. Jubilejní sté nuly v nejvyšší domácí soutěži - a první od srpna loňského roku - se přitom dočkal brankář Michal Špit.

Slavící Michal Špit
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec v prvním poločase dlouho soupeře přehrával, byli to ale hosté, kdo si vypracoval největší šance. Nejprve ve 39. minutě našel Jánoš ve vápně volného Harbu, bosenský útočník se však v obrovské šanci netrefil a dvanáctou branku v sezoně nepřidal. Podruhé Jihlava zahrozila v závěrečných vteřinách úvodního dějství. Po rohovém kopu se k hlavičce na přední tyči dostal Krejčí, ani on nemířil přesně.

Rovněž do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a tentokrát převahu dokázali využít. Ke vstřelení tří branek jim stačilo pouhých osm minut. Jako první se akrobaticky střelou přes hlavu trefil Beneš, krátce po něm po podklouznutí jednoho z hostujících obránců zvýšil Doležal a třetí zásah přidal v 71. minutě Čížek.

Jablonec se dobře naladil na středeční odvetu semifinále poháru na Letné proti Spartě, ve které bude hájit výhru 3:1. Naopak Jihlava přišla o sérii sedmi ligových zápasů bez porážky a utrpěla druhou prohru v deseti jarních kolech.

Baumit Jablonec - Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)

Branky: 63. Beneš, 69. Doležal, 71. Čížek. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Zeman. ŽK: Fantiš, Hubník, Novák - Kosak, Přeučil. Diváci: 2 886.

Jablonec: Špit - Kubista, Kysela, Beneš, Novák - Kopic, Fantiš, Čížek (89. Rossi), Loučka, Moulis (72. Třešňák) - M. Hubník (63. Doležal). Trenér: Skuhravý.
Jihlava: Hanuš - Marek, J. Krejčí, Šourek, Vepřek - Masopust (30. Kosak, 60. Mikula), Jánoš, Koloušek (74. Přeučil), Kučera, Vaculík - Harba. Trenér: Rada. 

Roman Skuhravý: "Jsem rád, že v prvním poločase jsme přežili dvě šance Jihlavy. Neměli jsme pohyb, chuť, nabídku, ale poločas dopadl tak, jak dopadl. Po přestávce bylo vidět, že kluci chtějí hrát. Bohužel i s ohledem na pohárové semifinále se Spartou, která nás ve středu čeká, nás dnešní duel stál mnoho sil, neboť jsme do poslední chvíle hráli o Špitovu nulu. Je pro nás velmi důležitá, byl to pro nás obrovský cíl, protože za služby, které odvedl pro Jablonec, si ji Michal zasloužil."
Petr Rada: "Byl to zápas dvou poločasů. V prvním jsme domácí k ničemu nepustili, naopak jsme neproměnili dvě velké příležitosti. Ve druhém jsme chtěli nastoupit stejně aktivně, deset minut jsme měli dobrých, ale po prvním gólu se naše hra sesypala a každá další soupeřova akce smrděla brankou. Opět jsme udělali taktické chyby, zejména stopeři, kteří již po několikáté naivně vystoupili. Výsledek je zasloužený, domácí proměnili většinu šancí, které měli. Jsem zklamaný, ale Špitovi gratuluji ke stovce." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články