Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň porazila nevýrazné Teplice a oddálila sparťanské oslavy

Plzeň - Předehrávka 26. kola Gambrinus ligy v Plzni rozhodla o tom, že tento víkend neproběhne korunovace mistrovského titulu pro Spartu. Aby mohla Sparta slavit už v sobotu proti Liberci, potřebovala plzeňskou ztrátu. Viktoria však doma nezaváhala a po gólech Milana Petržely, Michala Ďuriše a premiérové ligové trefě Matěje Končala získala všechny tři body po výhře 3:0. Teplice prohrály potřetí za sebou a už mají jen teoretickou šanci na třetí místo znamenající účast v Evropské lize.

Utkání Plzeň - Teplice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň před čtvrteční odvetou semifinále Poháru České pošty s Brnem nastoupila v základní sestavě bez odpočívajících Koláře, Tecla či Hrošovského, kterého nahradil po zranění a nemoci se vracející kapitán Horváth. Teplicím chyběli útočníci Mahmutovič a Fenin, na hrotu útoku tak nastoupil Jindráček. Trenér Zdeněk Ščasný se navíc pokusil zaskočit soupeře sestavou se třemi stopery.

A to se poměrně dařilo. Plzeň sice měla od začátku převahu a hrála aktivně, ale přes dobře bránícího soupeře se těžko prosazovala. Kolmice zastavoval zahuštěný střed teplické defenzivy a ani centry ze stran nenacházely adresáty.

Severočeši čekali na chybu domácích v rozehrávce a brejky, což se mohlo vyplatit ve 14. minutě. Hejda ztratil míč na půlce a Vachoušek okamžitě poslal za obranu pas na Jindráčka. Ten mohl jít sám na brankáře, ale na míč nedosáhl.

To Plzeň první větší chybu Teplic potrestala. Po rozehrávce od vlastní branky obrana hostů propadla a před Ďurišem se otevřel volný prostor. Slovenský reprezentant akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Petrželu, který uklidil míč do odkryté branky.

Po změně stran Teplice přidaly a byly směrem dopředu nebezpečnější než v první půli, ale jejich akce většinou končily v předfinální fázi. Když už se hostům povedlo vykombinovat obranu Plzně a Litsingi mohl jít sám na brankáře, sudí mu chybně odmával ofsajd.

Definitivní rozhodnutí přišlo v 66. minutě. Po chybě Teplic v rozehrávce táhl po pravé straně brejk Petržela, po jeho přihrávce sice Wágner ani nadvakrát nedůrazným zakončením obranu neprostřelil, ale odražený míč doklepl hlavou do branky Ďuriš.

Teplice mohly zápas ještě zdramatizovat v 72. minutě, ale Litsingiho vychytal brankář Kozáčik. Plzeň si pak už výhru pohlídala. V poslední minutě navíc propálil Grigara plzeňský odchovanec Končal, který v lize nastoupil poprvé v sezoně a teprve potřetí v kariéře. Připsal si tak premiérový gól za první tým Viktorie.

Viktoria Plzeň - FK Teplice 3:0 (1:0)

Branky: 35. Petržela, 66. Ďuriš, 90. Končal. Rozhodčí: Kocourek - Urban, Hock. ŽK: Řezník - Hošek. Diváci: 9873.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth - Petržela (75. Tecl), Ďuriš (81. Hrošovský), Kovařík (63. Končal) - Wágner. Trenér: Uhrin ml.

Teplice: Grigar - Hošek, Matula, Jablonský - Vondrášek (67. Vůch), Ljevakovič (74. Ramos), Vachoušek, Krob - Litsingi, Jindráček (63. Chukwuma), Nivaldo. Trenér: Ščasný.

Hlavní zprávy