Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta přehrála Znojmo 3:0 a upevnila si náskok před Plzní

Praha - Fotbalisté Sparty získali zpět osmibodový náskok v čele tabulky. Druhá Plzeň včera rozdrtila doma Liberec 6:0 a dotáhla se na pět bodů, Pražané ale na Letné nad nováčkem ze Znojma zvítězili 3:0. Náš web sledoval utkání v podrobné on-line reportáži.

David Lafata a Josef Hušbauer se radují z gólu
zdroj: ČTK

Sparta měla od začátku více ze hry a poprvé nebezpečně střílel ve 12. minutě Matějovský, jehož pokus ale brankář Hrubý vyrazil na roh. Krátce nato mohli zahrozit hosté, když si pro faul na hranici vápna domácích došel po individuální akci Crnkič. Přímý kop hostujícího kapitána Jonova však skončil pouze ve zdi.

Ve 25. minutě už Letná slavila první gól, ale marně, protože Dočkal byl v ofsajdu. Po další rychlé akci Sparty neuspěl ani z druhé vlny nabíhající Vácha a s Krejčího střelou z úhlu si poradil Hrubý.

Utkání Sparta - Znojmo
zdroj: ČTK

Domácí se tak dočkali až v nastavení. Costa našel před brankou Hušbauera, ten patičkou posunul na Lafatu a nejlepší ligový střelec si díky tvrdé ráně pod břevno připsal dvanáctou branku v sezoně. Trefilse po 134. a odsunul tak na druhé místo pořadí nejlepších střelců samostatné české ligy Horsta Siegla. 

Vyrovnáno mohlo být hned po přestávce. Vašíček obral ve vápně o míč lehkovážně kličkujícího Brabce a byl zcela sám před Vaclíkem. Sparťanský brankář ale pokus znojemského útočníka vyrazil a poradil si i s následnou dorážkou Buchty.

Trest za zahozenou šanci přišel v 54. minutě. Po sérii centrů Costy a Dočkala si před branku naběhl Kadeřábek a hlavou poslal míč ke vzdálenější tyči. Spartu druhá trefa uklidnila a třetí gól mohl o deset minut později přidat Krejčí a těsně vedle mířil i Lafata.

Domácí se nakonec přeci jen dočkali a v 75. minutě se prosadil Hušbauer. K jedenáctému zásahu v sezoně mu však pomohlo i štěstí, protože jeho střela proklouzla Hrubému mezi nohama.

Sparta Praha - 1. SC Znojmo 3:0 (1:0)

Branky: 45. Lafata, 54. Kadeřábek, 75. Hušbauer. Rozhodčí: Franěk - Hájek, Pospíšil. ŽK: Odehnal, Reljič (oba Znojmo). Diváci: 7 661.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha (72. Mareček) - Dočkal, Matějovský, Hušbauer, Krejčí (78. Konaté) - Lafata (83. Juliš). Trenér: Lavička.

Znojmo: Hrubý - Helísek, Jonov, Odehnal, Mudra - Crnkič (58. Gál-Anderzly), Haurdič (46. Reljič), Hnaníček, Buchta, Cihlář (62. Diarrassouba) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Vítězslav Lavička (Sparta): "Věděli jsme, že po dvou nepovedených zápasech venku, hlavně v Ostravě, musíme zabrat. Z týmu jsem ale cítil dostatečnou sebereflexi a kluci si uvědomovali, že všechno nebylo v pořádku. Oproti Baníku se odhodlání zlepšilo a z toho mám moc dobrý pocit."

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Věděli jsme, co nás čeká, ale trochu mě zklamali hráči. Ne však přístupem, ale ustrašeností a bojácností hrát fotbal, na jaký jsme od nich zvyklí. Sparta byla silnější na míči a nepustila nás do hry. Šance jsme měli jen po chybách soupeře, ale Sparta prokázala, že je to náš tým číslo jedna. Je z ní cítit vnitřní síla a myslím, že ligu už dotáhne do úspěšného konce a těžko ji bude někdo ještě honit."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články