Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jihlava deklasovala Olomouc 5:0 a slaví nejvyšší výhru v lize

Jihlava – Fotbalisté Jihlavy v předehrávce 22. kola první ligy porazili Olomouc vysoko 5:0 a zaznamenali své nejvyšší vítězství v soutěži. Svěřenci trenéra Petra Rady neprohráli ve čtvrtém zápase v řadě a dosáhli na první jarní vítězství na domácí půdě. Dvěma góly se dnes blýskl útočník Haris Harba, který v aktuální sezoně vstřelil už deset branek a dotáhl se na druhé místo tabulky střelců.

Radost fotbalistů Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Domácí, povzbuzeni překvapivou výhrou v minulém kole na Slavii, začali na vlastním stadionu dobře a už v sedmé minutě je mohl poslat do vedení po Harbově kolmici Jungr, ale z malého vápna vůbec netrefil branku. O čtyři minuty později už Jihlavané přece jen vedli, když Josl těsně za hranicí vápna vyslal z levačky nechytatelný pokus, po kterém se Blaha natahoval marně.

Hosté si největší šanci na vyrovnání vypracovali v 24. minutě, když po standardce rozehrané Javůrkem míč za překonaným Hanušem z brankové čáry odhlavičkoval do bezpečí Šourek. Šest minut před přestávkou inkasoval hanácký tým podruhé. Harba si ve vápně zpracoval míč a prostřelil gólmana. "Největší zlom v utkání nastal, když Harba dal gól na 2:0. To nás uklidnilo, ale celkově jsme odvedli kolektivní výkon a hráči pracovali tak, jak si představuji," řekl kouč Jihlavy Petr Rada.

Harba se radoval i čtyři minuty po přestávce. Svůj desátý gól v sezoně zaznamenal forvard z Bosny a Hercegoviny hlavičkou po přesném centru Vaculíka ze standardní situace. Po hodině hry bylo s Hanáky ještě hůř. Nejprve se v 69. minutě na Blahu řítil Harba, olomouckého gólmana sice nepropálil, dorážku však poslal do sítě Jungr. Hned minutu nato se trefil přesně do šibenice Kučera.

Jihlava díky jeho trefě předčila své dosud nejvyšší vítězství v první lize, kterým byl domácí srpnový triumf 4:0 nad Znojmem. "Výsledek 5:0 je ostuda. Jihlava nás trestala z každého protiútoku. Chtěli jsme si odsud odvést aspoň bod, ale bohužel se to nepodařilo," řekl trenér Olomouce Zdeněk Psotka. "Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale víme, že nás ještě čeká spousta práce. Olomouc je atraktivní soupeř a fotbal, protože padalo hodně branek, se musel líbit," pochvaloval si Rada.

Vysočina Jihlava - Sigma Olomouc 5:0 (2:0)

Branky: 39. a 49. Harba, 11. Josl, 69. Jungr, 70. Kučera. Rozhodčí: Paták - Blažej, Peřina. ŽK: Škerle, Svozil (oba Olomouc). Diváci: 3459.

Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Josl - Kukol, Jánoš, Jungr (77. Koloušek), Kučera, Vaculík (84. Kosak) - Harba (75. Přeučil). Trenér: Rada.

Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Škerle (32. J. Schulmeister), Javůrek - Rolinc (52. Chorý), Šindelář, Navrátil, Houska, Pospíšil - Depetris (62. Zahradníček). Trenér: Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články