Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boleslav doma s Duklou urvala tři body, před koncem rozhodl Ščuk

Mladá Boleslav - Boleslavské hřiště je pro soupeře často zapovězenou destinací, což nyní na vlastní kůži pocítili fotbalisté pražské Dukly. Ti si prakticky v celém zápase nedokázali vytvořit kloudnou příležitost, naopak sami jen se štěstím neprohrávali po nastřelené tyči Nešpora. V samém závěru utkání pak už tolik štěstí neměli, když po pohledné kombinaci zasunul míč do sítě Ščuk. Boleslav tak bere tři body a posouvá se na čtvrté místo tabulky, Dukla zůstává šestá.

Mladá Boleslav - Dukla Praha
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Do základní sestavy domácích se potřetí za sebou nevešel Štajner, nejstaršího hráče nechala na lavičce i Dukla a místo obvyklého kapitána Gedeona navlékl kapitánskou pásku brankář Rada. Pražané zpočátku měli problémy s držením míče a po čtvrthodině zahrozil domácí Zahustel, jenž si naběhl na přihrávku za obranu a míč před ním na poslední chvíli ukryl Rada.

Boleslavští vedli většinu zajímavých akcí pravou stranou, přes kterou si o pět minut později vytvořili i nejvýraznější šanci prvního poločasu. Kyselův přesný centr doletěl k Nešporovi, který zblízka trefil pouze tyč a Štohanzlovu dorážku ke druhé tyči Rada vytěsnil. Po půlhodině hry se v nadějné pozici ocitl také Koreš. V pokutovém území k němu prodloužil míč hlavou Zahustel, ale debutant v základní sestavě domácích z pravé strany trefil prostor, kde stál připravený Rada. Dukla poprvé výrazněji zahrozila až pět minut před poločasem, ale Hlinkova střela po rohovém kopu z hranice šestnáctky letěla nad Divišovu bránu.

Také ve druhém poločase byli aktivnější domácí. Trenér Jarolím navíc ještě víc oživil hru v 56. minutě nasazením Štajnera, což Boleslavi mohlo vynést vedení hned o dvě minuty později. Po Štajnerově krásné přihrávce na pravou stranu a Kyselově přízemním centru však Zahustel v pádu zblízka nedokázal usměrnit míč do brány.

V kombinaci s mnoha nepřesnostmi se na hře domácích začala postupně projevovat nervozita, pokusy hostujících Kovala a Hlinky však neměly výraznější naději na změnu skóre. Bezbrankovou remízu odvrátil až sedm minut před koncem boleslavský Ščuk, jenž na vzdálenější tyči dorážel akci Jarolíma a střídajícího Šultese. V závěru už si Dukla žádnou šanci na vyrovnání nevytvořila.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (0:0)

Branka: 83. Ščuk. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Koreš, Nešpor - Hlinka, Berger. Diváci: 3179.

M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa - D. Jarolím, Ščuk - Zahustel, Koreš (56. Štajner), Štohanzl (80. Magera) - Nešpor (71. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Dukla: Rada - Romera, Božič, Štětina, Matěj Hanousek (85. Marek) - Hlinka, Koval (80. Ouedraogo), Marek Hanousek - Engelmann (73. Černý), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Myslím, že jsme do zápasu vstoupili celkem slušně. Na Dukle bylo vidět, že se poučila z předchozích dvou proher a víc se zaměřila na defenzivu a rychlé protiútoky. Po úvodní fázi, kdy jsme se snažili kombinovat, jsme od toho upustili a na mé gusto jsme příliš často volili zpětné přihrávky, třeba až k brankáři. Nebyli jsme ve hře, přesto jsme si vytvořili čtyři nebezpečné situace včetně Nešporovy tyče. O přestávce jsem se snažil přesvědčit hráče, abychom zrychlili hru a kombinovali. Myslím, že pomohlo až střídání Štajnera, po jehož příchodu se obraz hry změnil. Gól padl po chytré přihrávce do šestnáctky a dohrání situace. Ščuk má pro tyto situace cit a nešetří krokem. Jsem spokojený, že jsme od Dukly nedostali gól, ale směrem dopředu máme co zlepšovat. Věřím, že nám vydřená výhra pomůže, protože sebevědomí hráčů narůstá s dobrými výsledky."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Jsem zklamaný, protože jsme si chtěli napravit reputaci po posledních výsledcích, hlavně po domácí porážce s Jihlavou. Věděli jsme, že proti nám stojí soupeř s pohárovými ambicemi a navíc jsme si uvědomovali, že se nám v Boleslavi nikdy nehrálo dobře. Chtěli jsme se odrazit od defenzivy, která nám pomohla v závěru podzimu v Liberci nebo v Olomouci. Zlepšení v defenzivní fázi tam bylo, ale po zisku míče jsme byli netrpěliví, hektičtí a nepřesní. Směrem dopředu jsme v první půli nebyli nebezpeční. Na druhou stranu, domácí z tlaku jednou trefili tyč a my mohli dát gól z dobře rozehraného signálu po standardce, takže na šance to bylo 1:1. Myslím, že je škoda, že jsme zápas ztratili v závěru, kdy už byl tlak domácích platonický. Bylo to po patnáctiminutové pasáži, v níž jsme se zlepšili a skoro to vypadalo, že by se zápas mohl otočit na naši stranu. V závěru se projevilo, že domácí poslali do hry tři čerstvé hráče a všichni byli znát. My jsme také třikrát vystřídali, ale neviděl jsem takový impulz jako v případě domácích."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články