Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pastoor ve Slavii začal prohrou. O triumfu Teplic rozhodl v závěru Hošek

Teplice – První zápas na lavičce Slavie nizozemskému trenérovi Alexi Pastoorovi příliš nevyšel. Jeho svěřenci nestačili na Teplice, na jejichž hřišti prohráli 0:1 a připsali si druhou jarní prohru. O výsledku utkání rozhodl až pět minut před koncem stoper Hošek. Pražané i v třetím jarním utkání dohrávali oslabení, když byl vyloučen Gecov.

Alex Pastoor
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Trenér Pastoor před zápasem udělal v sestavě hned tři změny oproti duelu s Duklou. Zraněného Škodu a vykartované Pitáka s Vošahlikem nahradili dva premianti v základní jedenáctce Ritchie s Hrubým a Juhar. A byl to právě třetí jmenovaný, kdo v prvních deseti minutách dvakrát nebezpečně zahrozil, přestože nastoupil netradičně na pravém křídle. S oběma pokusy si ale brankář Grigar dokázal - i když s obtížemi - poradit.

Nezaháleli ani Tepličtí, a tak od úvodu byl k vidění otevřený fotbal "nahoru dolů." Nebezpečná byla především na levé straně dvojice domácích Krob-Nivaldo. Jejich centry ale nedokázal proměnit ani Jindráček, ani Litsingi.

Ve hře obou celků byla k vidění spousta nepřesností, a to především ve finální fázi. Teplice si i tak do poločasu vytvořily dvě solidní příležitosti. V pětatřicáté minutě po rychlém brejku uvolnil Ljevakovič Litsingiho a jeho rána jen těsně minula zadní tyč Čontofalského brány. Podobně dopadla v samotném závěru první části i pokus bosenského záložníka, jenž vyzkoušel svoje štěstí pro něj typicky z velké vzdálenosti.

Šest minut po přestávce přišla velká rána pro Slavii. Po druhé žluté kartě musel hřiště opustit kapitán Gecov a Pražané tak dohrávali i třetí zápas jara nekompletní. Tento fakt se podepsal i na tempu hry, které výrazně opadlo.

Avšak sešívaným jakoby vyloučení paradoxně pomohlo a v šestapadesáté minutě byli blízko vedoucí brance. Boudjemaa obral ve středu hřiště o míč Ramose, jenž okamžitě vyslal do samostatného úniku aktivního Juhara. Ten se dostal až před Grigara, kterého dokonce překonal povedeným lobem, ale z prázdné branky vykopl balon stoper Matula.

Iniciativu poté převzaly Teplice, které oslabeného soupeře sice přehrávaly a slávisty jen sporadicky pouštěly na vlastní půlku, jenže kromě monotónní kombinace a občasných nákopů před branku si dlouho větší šanci nedokázaly vytvořit. První pořádnou příležitost si žlutomodří připravili až pět minut před koncem a hned z toho byl rozhodující gól. Vůch na levé straně posunul na Nivalda, jenž poslal před branku přízemní centr a na zadní tyči se trefil přesně do odkryté části branky Hošek.

Pražané mohli ještě v závěru vyrovnat, jenže Necid standartní situaci z hranice vápna poslal pouze do zdi a utkání tak skončilo výsledkem 1:0 pro Teplice. Severočeši se tak posunuli na 3. místo tabulky za Spartu a Plzeň, Slávisté zůstávají třináctí.

FK Teplice - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 85. Hošek. Rozhodčí: Nenadál - T. Kovařík, Hrabovský. ŽK: Ramos, Vondrášek, Vůch - Neves, Gecov, Juhar, Hrubý, Ritchie. ČK: 50. Gecov. Diváci: 10.058.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Hošek, Krob - Litsingi, Vachoušek (90.+3 Takács), Ljevakovič, Ramos (62. Salami), Nivaldo - Jindráček (84. Vůch). Trenér: Ščasný.

Slavia: Čontofalský - Dostál, Smejkal, Neves, Ritchie - Juhar, Boudjeema (88. Lička), Gecov, Hrubý (90.+4 Vyhnal), Zmrhal - Necid. Trenér: Pastoor.

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Výhry nad Slavií si cením víc než předchozího vítězství 4:0 nad Olomoucí, protože tentokrát se to nerodilo vůbec lehce. Slavia přijela s novým trenérem a moc jsme nevěděli, co od nich čekat, takže zejména v první půli nás zaskočili. Pak zápas ovlivnilo vyloučení Gecova a při přesilovce mi chyběla větší trpělivost z naší strany. Měli jsme hrát víc po stranách, abychom si šance lépe připravili."

Alex Pastoor (Slavia): "Výsledek je samozřejmě zklamání, zejména proto, že jsme dostali gól v posledních minutách. Ale s tím, jak kluci hráli, jsem byl spokojený, protože jsme kontrolovali hru a útočili při každé příležitosti. A to i potom, když jsme byli v deseti. Celkově to byl dobrý první krok, ale jsem u týmu jen týden a to nic zásadního změnit nejde. Za každou změnou se musí jít postupně."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články