Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boleslav ztratila vedení nad Olomoucí a neposunula se před Liberec

Olomouc - Olomouc v závěrečných fázích zápasu s Mladou Boleslaví zabrala a dokázala nakonec vybojovat remízu 1:1. Středočeši tak nevyužili šanci minimálně do pondělí se posunout na třetí místo prvoligové tabulky a jsou pátí. Sigmě se rovněž nepodařilo dostat se v ligové tabulce na vyšší příčky a momentálně je nadále desátá až za Znojmem.

Radost olomouckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

První poločas na Andrově stadionu příliš atraktivního fotbalu nenabídl. Jako první zahrozili hosté. Na Jarolímův roh si naskočil Ščuk a hlavou jen těsně přestřelil. Ve 14. minutě pak na poslední chvíli ukopl Nešporovi míč na malém vápně domácí Šindelář.

Před koncem poločasu ještě minul branku boleslavský Chramosta. Bezbrankový stav mohl krátce po přestávce změnit Štohanzl, s jehož pokusem na přední tyč si tentokrát ještě poradil olomoucký brankář Blaha, který po minulém debaklu 0:4 v Teplicích nahradil Zlámala.


Štohanzl si spravil chuť v 65. minutě, když se po prodloužení přihrávky od střídajícího Zahustela trefil povedenou křížnou střelou. O chvíli později v mladoboleslavské šestnáctce překazil Navrátilovi zakončení Dosoudil, ale rozhodčí Hrubeš přes nevoli domácích diváků penaltu nenařídil.

Olomouc měla v závěru velký tlak, ze kterého nakonec vytěžila vyrovnání. V 87. minutě se po závěru v pokutovém území nejlépe zorientoval Varadi a zblízka napálil míč do sítě. Boleslav tak pošesté za sebou nedokázala v lize Hanáky porazit a prodloužila své čekání na venkovní vítězství na šest zápasů.

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 87. Varadi - 65. Štohanzl. Rozhodčí: K. Hrubeš - Vlasjuk, Arnošt. ŽK: Zahradníček, Depetris, Rolinc - Magera, D. Jarolím, Dosoudil, Bořil. Diváci: 4096.

Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček (64. Nepožítek), Pospíšil, Fall, Falta (74. Rolinc) - Navrátil (85. Plšek) - Depetris. Trenér: Psotka.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Ščuk, D. Jarolím - Chramosta (81. Koreš), Magera (56. Zahustel), Štohanzl - Nešpor. Trenér: K. Jarolím. 

Zdeněk Psotka (Olomouc): "Nevstoupili jsme dobře do utkání, byli jsme hrozně nervózní. Dozadu to bylo dobré, ale měli jsme hodně ztrát, Boleslav byla více na míči a byla lepší. V závěru poločasu jsme se do toho dostali a pak jsme se prezentovali hrou, kterou jsme chtěli proti Mladé Boleslavi hrát. V poločase jsem hráče nabádal k odvaze, aby si věřili v rozehrávce. Měli jsme tam šance, ale hosté šli krásnou brankou do vedení. Hráči ale zabojovali a dokázali srovnat, za což jim chci poděkovat, protože Mladá Boleslav je velmi silný tým."
Karel Jarolím (Mladá Boleslav): "Vstoupili jsme do zápasu dobře, byli jsme aktivní. Napadali jsme Sigmu v rozehrávce. Opticky jsme měli navrch, ale dopředu jsme byli málo nebezpeční. Centry tam byly, ale ve vápně byla malá agresivita. Začátek druhé půle jsme prospali, nechali jsme Sigmu nadechnout, proto jsem střídal. Měli jsme ve druhé půli situace, ze kterých se dalo zakončovat, ale nedotáhli jsme to. Dostali jsme se do vedení, ale v závěru tam bylo z naší strany více chyb a nervozity, takže ten vyrovnávací gól z rohu z toho jen vyplynul. Udělali jsme chybu a domácí ji potrestali." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články