Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dukla nečekaně vyhořela doma s Jihlavou

Praha - Jihlava po vynikajícím výkonu vybojovala velmi důležité vítězství, které jí pomůže v bojích o záchranu, když překvapivě porazila Duklu na jejím hřišti 3:0. Výhru si přitom vybojovala především díky skvělému napadání rozehrávky domácích - Jihlavští všechny tři góly nastříleli po zkažených přihrávkách Dukly na vlastní polovině. Dvakrát se přitom trefil Haris Harba.

Dukla na Julisce v úvodu lépe kombinovala a byla nebezpečnější. Ve 14. minutě hosty zachránilo břevno, které po odraženém míči zblízka napálil neobsazený Božič. Jihlava pak převzala iniciativu. Po dvaceti minutách Krejčí ze standardní situace hlavou těsně minul a další míče posbíral gólman Rada. Ve 34. minutě Engelmann po rychlém úniku předložil míč Pospěchovi, jenž už přihrávku nečekal a míč mu utekl mezi nohama.

I krátce po pauze o sobě dal vědět aktivní Engelmann. Po přistrčení od Pospěcha postupoval z úhlu na Blažka, ale ten ho vychytal. Další okamžiky už patřily hostům. Jungr nejprve našel v 51. minutě zpětnou přihrávkou Jánoše, který překonal Radu technickým pokusem k tyči.

Duklu branka hodně rozhodila a už za za tři minuty prohrávala 0:2. Chybujícího Gedeona ve středu hřiště obral Jungr, předložil míč Harbovi a nejlepší střelec Vysočiny z úniku chladnokrevně překonal domácího gólmana. V 68. minutě Jihlava potrestala další nepřesnost v rozehrávce dejvického týmu a protiútok Jungra a Jánoše zakončil svou druhou trefou v zápase Harba. Bosenský útočník si v tomto ročníku polepšil na sedm branek.

V závěru brankář Rada uchránil domácí od ještě většího debaklu, když na brankové čáře vykopl pokus střídajícího Přeučila. Dukla i tak na Julisce utrpěla nejtěžší porážku od září 2012. Tehdy doma podlehla Plzni 1:4. 

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:3 (0:0)

Branky: 54. a 68. Harba, 51. Jánoš. Rozhodčí: Královec - Hock, Pilný. ŽK: Hlinka - T. Kučera. Diváci: 2 256.

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Božič, Matěj Hanousek - Hlinka, Gedeon (60. Marek Hanousek), Koval - Berger (60. Černý), Pospěch, Engelmann (76. Kalouda). Trenér: Kozel.
Jihlava: Blažek - Mikula, Krejčí, Šourek, Josl - Marek (28. Jánoš), Jungr, Masopust (84. Kosak), T. Kučera, Vaculík - Harba (81. Přeučil). Trenér: Rada.

Luboš Kozel (Dukla): "My jsme to utkání nezvládli. Minule jsem byl zklamaný, že jsme Slavii darovali vítězství chybami. Dnes jsme jich udělali ještě víc a řekl bych i hodně naivních. Takové zápasy jsou o prvním gólu, pokud bychom ho vstřelili my, tak se ráz utkání změní. Bohužel se nám to nepodařilo a v první půli jsme nastřelili břevno Božičem. V druhém poločase jsme udělali obrovské chyby na naší půlce a soupeř samozřejmě takovým dárkem nepohrdl a odskočil na dvougólové vedení a de facto rozhodl o osudu utkání. Když byl ještě čas to zdramatizovat, tak jsme udělali ještě třetí, podobnou chybu. Jihlava využila toho, co jsme jí nabídli, a naprosto zaslouženě vyhrála."

Petr Rada (Jihlava): "Pro nás je to velice důležité vítězství s ohledem na to, že jsme minulé kolo prohráli doma. Myslím, že vítězství nám vrátilo to, co jsme ztratili s Libercem. Do zápasu jsme vstoupili slušně, možná kdyby Božič šanci proměnil, tak by se zápas odvíjel jinak. My to přečkali, v prvním poločase už moc šancí nebylo, my měli dva dobré centry. Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně dobře, jednou nás tam podržel Jarda Blažek. Kontrolovali jsme hru, vstřelili jsme tři branky. Nezatáhli jsme se, což jsem hráčům vštěpoval do hlavy. Kdyby se zatáhli, tak bychom tu neuspěli." 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články