Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberci vystřelil průběžné třetí místo nováček Luckassen

Liberec - Fotbalisté Liberce porazili v předehrávce 19. ligového kola Brno 1:0. O výhře favorita rozhodl po chybě brankáře Václava Hladkého premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Nizozemec Kevin Luckassen. Severočeši zvítězili podruhé za sebou a poskočili na třetí místo tabulky. Brno nevylepšilo špatnou venkovní bilanci, mimo své hřiště získalo jen tři body.

Utkání Liberec - Brno
zdroj: ČTK

Liberec začal podle očekávání aktivně, z desetiminutového úvodního náporu ale nic nevytěžil. Po Jarolímově přímém kopu prodloužil hlavou míč kousek vedle Šural, odchovanec hostující Zbrojovky.

Brňané postupně srovnali hru a v polovině druhé půle zahrozili. Po Lutonského centru zleva hlavičkoval nejlepší střelec Zbrojovky Markovič, Hroššo mu ale dobrým zákrokem radost z šesté branky v sezoně sebral. Na druhé straně protáhl Hladkého střelu z první Rybalka.

Vedle domácího Šurala měl zvýšenou motivaci také hostující Šisler, kterého vychoval pro změnu Liberec. Těsně před pauzou napřáhl za vápnem a jen o pár decimetrů minul Hroššovu pravou tyč.

Po přestávce Liberec jako tradičně v této sezoně přidal. V 50. minutě Coufal přihrál do vápna, ale nabíhající Frýdek pálil po zemi vedle. Pak chyběly Luckassenovi dva kroky, aby mohl zakončit do prázdné branky. Na opačné straně propadl míč vápnem k Buchtovi, ale ten střílel vedle. Zdálo se, že se hosté nadobro vymanili z tlaku, jenže pak velmi lacině inkasovali.

V 64. minutě vyběhl gólman Hladký mimo pokutové území, aby odvrátil dlouhý liberecký nákop přes celé hřiště. Míč mu ale prošel pod nohou a domácí zimní posila Slovanu Luckassen měl najednou před sebou prázdnou branku, kterou nemohl minout. Dvacetiletý útočník se ve třetím ligovém zápase radoval z premiérové trefy.

Luckassen mohl přidat záhy druhý gól, Hladký ale jeho patičku zlikvidoval. Brno, které nevyhrálo venku od 12. srpna 2012, se v závěru mocně tlačilo za vyrovnáním, ale Severočeši už první domácí výhru v lize po čtyřech zápasech udrželi. Brno porazili v pátém z posledních šesti vzájemných soubojů.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0) Branka: 64. Luckassen. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rybalka - Košťál. Diváci: 4113.

Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek - Sackey - Šural, Jarolím (68. Obročník), Rybalka (90. Karišik), Kolár (79. Budnik) - Luckassen. Trenér: Šilhavý.

Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Košťál, Pernica - Skalák, Šisler, Fischer (82. Dolný), Zavadil, Lutonský (67. Janotka) - Markovič (71. Kroupa). Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články