Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Čínská mise skončila, Rezek se vrací do Plzně jako amatér

Plzeň - K fotbalistům Plzně se po třech letech připojí někdejší reprezentant Jan Rezek. Jednatřicetiletý krajní záložník ukončil angažmá v čínském klubu Čchang-čchun Ja-tchaj a na západě Čech se domluvil na amatérské smlouvě. Přestupní období v Česku už totiž skončilo. Rezek může nastoupit už v nedělním utkání se Spartou.

Jan Rezek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Trenéru Uhrinovi bude k dispozici již pro nedělní utkání. Honza je připraven pomoci Plzni minimálně ve zbytku jarní sezony, v létě se budeme bavit o jeho další budoucnosti," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Rezek je posilou jen pro zápasy domácích soutěží. V osmifinále Evropské ligy s Lyonem hrát nesmí. "Může nastupovat případně v Poháru České pošty, na soupisku pro evropské poháry již nemůže být dopsán," dodal Šádek.

Jan Rezek: "V Plzni jsem zažil nejlepší okamžiky kariéry a neměl jsem nad čím váhat. Ačkoliv je zde přestavěný stadion, dost nových kluků a v neposlední řadě nový trenér, vracím se prakticky do známého a blízkého prostředí."

Pro odchovance Teplic to bude už třetí plzeňské angažmá. Rezek zamířil poprvé do Viktorie v roce 2006, následně hrál za Spartu a Bohemians Praha 1905. V roce 2008 se do Plzně vrátil a byl u zrodu úspěšné generace kolem Pavla Vrby. Plzni pomohl i k prvnímu mistrovskému titulu v roce 2011, kdy byl s 11 góly druhým nejlepším střelcem týmu.

V létě roku 2011 Rezek zamířil na Kypr, kde patřil k oporám Anorthosisu Famagusta. Před touto sezonou se vydal na exotické angažmá v Číně, nyní se však vrací domů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články