Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jablonec zdemoloval Příbram 6:0 i díky hattricku Hubníka

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce rázně ukončili sérii čtyř ligových zápasů bez výhry, když deklasovali Příbram 6:0. Pro Středočechy to je největší debakl v historii. Druhým hattrickem v ligové kariéře se blýskl útočník Michal Hubník, po jedné brance přidali Lukáš Třešňák, Ondřej Vaněk a Vít Beneš.

Michal Hubník
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Příbram venku potřetí za sebou odešla s prázdnou. Před týdnem Jablonec inkasoval šest branek v Plzni, o týden později složil stylový reparát a do podobné situace dostal svého soupeře. Na Severočechy zřejmě zapůsobila půlmilionová pokuta, kterou jim po výprasku v minulém kole udělil šéf klubu Miroslav Pelta. Příbram na Střelnici zcela vyhořela a potvrdila, že zápasy v Jablonci jí vůbec nesedí. Při posledních čtyřech výjezdech zde inkasovala hned 18 branek.

O jabloneckém triumfu bylo rozhodnuto už ve 32. minutě, kdy domácí vedli 3:0. V šesté minutě se poprvé trefil Hubník, ve 20. minutě jeho útočný parťák Třešňák a Hubník přidal další zásah o 12 minut později. Hattrick mohl zkompletovat už osm minut před poločasem, kdy nedokázal trefit prázdnou branku po nahrávce aktivního Kubisty.

Příbram hrozila jen občas. Domácí gólman Valeš, jenž se do branky vrátil po více než dvouměsíční pauze, měl starosti jen s ránou Tarczala. Střela útočníka Švancary, jenž si připsal 300. ligový start, šla nad.

Jablonec, jehož hráče po posledních zápasech stíhala velká kritika, s Příbramí naopak neměl slitování. Hned po poločase se přesnou hlavičkou blýskl stoper Beneš a pětibrankový náskok zařídil reprezentační záložník Vaněk po akci neudržitelného Hubníka. A to ještě chvíli předtím Třešňák mířil do tyče.

Radost hráčů Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Tým trenéra Romana Skuhravého zcela ovládl hru a na branku hostů se valil jeden atak za druhým. Od 60. minuty upadla hra do průměru a domácí dohrávali v poklidném tempu. O vzruch se v 76. minutě znovu postaral Hubník: Před brankou si našel další pas Kubisty a mohl slavit hattrick.

Prvního se dočkal před dvěma a půl lety ještě v Olomouci, kde si paradoxně třemi trefami vyšlápl na současného zaměstnavatele. Hubník nebyl daleko od čtvrté trefy, když hlavičkoval do tyče. Kdyby byl Jablonec v koncovce ještě přesnější, mohl útočit na svoji nejvyšší ligovou výhru 8:0, kterou v sezoně 1997/98 potupil České Budějovice.

Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 6:0 (3:0)

Branky: 6., 32. a 76. Hubník, 20. Třešňák, 47. Beneš, 49. Vaněk. Rozhodčí: Orel - Jiřík, Dobrovolný. ŽK: Krbeček. Diváci: 2022.

Jablonec: Valeš - Zoubele, Kysela, Beneš, Čížek - Kubista, Loučka - Třešňák (78. Vukadinovič), Piták (72. Vošahlík), Vaněk (82. Landovský) - Hubník. Trenér: Skuhravý.

Příbram: Hruška - Krbeček, Hájovský, Zápotočný, Pleško - Mareš, Mašán (80. Krameš), Tarczal, Mišůn, Divíšek (37. Brandner) - Švancara (58. Stratil). Trenér: Čuhel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy