Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zápotočný zahodil penaltu a Znojmo si vyšláplo na Příbram

Brno – Hráči posledního Znojma zabrali a ve 12. kole první ligy dokázali porazit Příbram 3:0. V klíčovém okamžiku utkání příbramský Zápotočný za stavu 0:1 nedokázal proměnit nařízenou penaltu a z protiútoku hosté znovu inkasovali. V posledních třech utkáních tak Znojemští získali sedm bodů a odpoutali se ode dna tabulky. Dva góly Znojma vstřelil Okleštěk a jeden přidal Vašíček.   

Vše podstatné se událo hned v úvodních deseti minutách. Už ve 4. minutě chyboval Tarczal, který nechtěně přihrál za obranu znojemskému útočníkovi Vašíčkovi a ten prostřelil brankáře Hrušku. Klíčový moment přišel v 8. minutě. Agilní Švancara vybojoval pokutový kop, zkušený Zápotočný ale penaltu neproměnil, když mu pomalou střelu po zemi chytil brankář Hrubý. Ihned poslal dlouhý nákop dopředu, Okleštěk pronikl mezi zadáky soupeře a přesným lobem přehodil vybíhajícího brankáře Hrušku.

Po získání rychlého dvoubrankového náskoku se Znojmo zatáhlo více do defenzívy a svou hru prokládalo rychlými protiútoky. Jeden z nich zakončil Vašíček střelou vedle branky a ve 32. minutě propásl možnost zvýšit náskok Crnkič, jenž po sólovém útoku jen trefil brankáře Hrušku a o chvíli později konstrukci branky.

Příbram potvrzovala, že na hřištích soupeře není příliš nebezpečná, když už 10 zápasů venku nevyhrála a v této sezoně v nich dala pouze 2 góly. Vážněji za první poločas zahrozil pouze Pilík. Jeho střelu z trestného kopu ze 30 metrů stačil brankář Hrubý vytáhnout nad břevno a o chvíli později jeho střelu z levé strany rovněž vyrazil.

Leoš Kalvoda (Znojmo): "Věděli jsme, že v tomto zápase jde o hodně. Pokud bychom neuspěli, tak by se bodová propast mezi námi a soupeři prohloubila. Naší hráči podali výkon, jaký od nich očekávám. I když ještě stále není optimální. Je však vidět, že když si vezmou k srdci, aby hráli jednoduchý a běhavý fotbal, tak to nese svoje ovoce." 

Petr Čuhel (Příbram): "Znojmo vyhrálo zaslouženě. My jsme do utkání vstoupili velmi nekoncentrovaně. Výsledkem toho byly dvě inkasované branky a neproměněná penalta. Kdybychom ji proměnili, tak by se utkání mohlo vyvíjet úplně jinak. Potom jsme už moc šancí na otočení výsledku neměli." 

Příbram se pokusila po změně stran hrát aktivněji. Útočné akce ale zůstávaly jen u náznaku, neboť jim chyběla přesnost i myšlenka. Takticky dobře hrající Znojmo trestalo chyby protivníka jednoduchými protiútoky do otevřené obrany. V 55. minutě Okleštěk zatočil od pravé postranní čáry centrovaný míč, který doplachtil přes brankáře Hrušku do sítě. Nový kouč Příbrami Čuhel se ještě pokusil oživit hru svých svěřenců změnami v sestavě, ale ani tento tah nepomohl ke zvratu. Znojmo cenné vítězství s přehledem uhájilo.

1. SC Znojmo - 1. FK Příbram 3:0 (2:0) Branky: 9. a 55. Okleštěk, 4. Vašíček. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Machálek. ŽK: Hudec, Jonov - Mareš, Divíšek. Diváci: 654.

Znojmo: Hrubý - Mudra, Jonov, Hudec, Cihlář - Helísek (87. Reljič), Nepožitek, Lacko (65. Hrošovský), Crnkič (80. Tomeček) - Okleštěk, Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek - Abraham, Tarczal (61. Mašán) - Mareš, T. Pilík (50. Danoski), Řezníček (74. Stratil) - Švancara. Trenér: Čuhel. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články