Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slávisty po návratu z Jablonce napadli chuligáni

Praha - Skupina více než dvaceti maskovaných chuligánů zaútočila v neděli kolem 23. hodiny u stadionu v pražském Edenu na fotbalisty Slavie, kteří se vraceli po ligové prohře 1:2 v Jablonci. Neznámí výtržníci házeli po výpravě dlažební kostky a skleněné lahve, došlo také na slovní napadení. Zasahovat musela policie, která zadržela pět osob kvůli podezření z výtržnictví a poškození cizí věci. Incident se obešel bez zranění, poničen byl ale autobus, patřící hokejové Slavii. Útočníci podle výpovědí hráčů neměli na sobě žádné dresy, šály či jiné klubové symboly.

Policie
zdroj: ČT24

"Když kolem jedenácté večer parkoval autobus s hráči a částí realizačního týmu na parkovišti u Edenu, vynořila se najednou ze tmy skupina zřejmě radikálnější části fanoušků a začala házet na autobus dlažební kostky, skleněné lahve a pyrotechniku. Podle informací, které máme od policie, bylo zadrženo pět lidí," řekla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Škoda na autobusu se odhaduje asi na 50 tisíc korun. "Jednalo se zejména o verbální projevy a útoky zábavní pyrotechnikou. Pak ale někdo hodil kámen, kterým poškodil zadní okno autobusu. Policie krátce poté zadržela pět lidí, které podezírá z výtržnictví a poškozování cizí věci. Kriminalisté zatím nikoho neobvinili," řekl mluvčí policie Jan Daněk.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráče Slavie napadli fanoušci

Část hráčů stihla vystoupit z autobusu ven a utekla před agresivní skupinou do útrob stadionu. Zbytek týmu zůstal ve voze. Jen díky štěstí nedošlo k nějakému zranění. "Dlažební kostky rozbily sklo autobusu, naštěstí se nedostaly dovnitř a střepy ze skla nikoho nepořezaly," uvedla Nouzáková.

Neznámí chuligáni také začali hráče slovně napadat a nadávat jim. "Hráči byli po incidentu v naprostém šoku. Bez větších problémů sice absolvovali dnešní pozápasový trénink, ale v hlavách to pořád měli. Něco takového nikdo nečekal. Jsme tím útokem velice znepokojeni a řešíme to," dodala Nouzáková.

Jako první vystoupili z autobusu kapitán Karol Kisel a vedoucí mužstva Stanislav Vlček, který šel otevřít dveře do útrob stadionu. "Zůstali jsme venku. Naštěstí okolo nás jenom proběhli a zajímal je jen autobus. Na autobus letěla jedna dlažební kostka a ti lidé v kuklách se chtěli i dostat do autobusu. Naštěstí tam byla brzy policie, takže k dalším větším konfliktům nedošlo," uvedl Vlček.

"Údajně na dva naše hráče zaútočili. Ale bylo to jen v rámci pošťuchováni a snad nic vážnějšího neproběhlo. Doufám, že by snad nezaútočili, asi to mělo být jen zastrašování," mínil Vlček. Připustil, že šlo o hrozný zážitek. "Dvacet let, co jsem hrál, jsem tohle nezažil. Zažiju to až teď ve Slavii. Kdo ví, co mě ještě čeká. Říkali jsme si, že už asi hůř být nemůže, ale každý den mě stejně něco překvapí," podotkl Vlček.

Příchod Nevese se přiblížil, zbývá doladit detaily

Slávisté prožívají zatím výsledkově tragickou sezonu. Po prohře v Jablonci klesli vinou špatného skóre na předposlední místo v tabulce, na kontě mají z devíti kol jen sedm bodů, navíc inkasovali už 21 branek. Vedení klubu se proto dohodlo na příchodu kapitána reprezentace Kapverdských ostrovů Fernanda Nevese, který odehrál v minulosti dvě sezony v dresu Baníku Ostrava a naposledy hrál za druholigový francouzský klub Chateauroux.

Přestup je v tuto chvíli pouze formalitou, klub je s pětatřicetiletým zadákem v podstatě dohodnutý, zbývá doladit poslední detaily jeho příchodu. "Zatím jeho příchod nemůžeme oznámit jako hotovou věc, stále se ještě dolaďují administrativní detaily," řekla Nouzáková.

Odpoledne už Neves nastoupil v utkání Juniorské ligy v Mladé Boleslavi. Odehrál celých 90 minut a připsal si žlutou kartu. Vedení pražského klubu se muselo s Nevesem dohodnout velmi rychle, protože o nedělní půlnoci vypršel přestupní termín pro český profesionální fotbal.

Zkušený stoper v české lize působil pod vedením nového slávistického kouče Miroslava Koubka. "Je to zkušený, kvalitní a hodně vyhraný hráč. Je fakt, že letos zatím moc zápasů neodehrál, ale když naváže na dřívější výkony, tak nepochybuju, že Slavii může pomoci," uvedl Koubek po zápase v Jablonci, v němž Slavia v neděli prohrála 1:2. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články