Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litsingi dovedl Teplice k vítězství nad Jabloncem

Teplice - Utkání dvou předních týmů Gambrinus ligy se odehrávalo ve stínu nejnovější sázkařské aféry, která z prvoligových týmů nejvíc zasáhla právě domácí celek. Na Teplických však žádný tlak nebyl znát a z utkání si po ofenzivním představení odnesli zasloužené tři body. Za vítězstvím je nasměroval konžský záložník Litsingi, který nejdřív skvělými přihrávkami připravil dva góly pro své spoluhráče, aby v nastaveném čase završil výhru Teplic 3:1.

Utkání Teplice - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Oba celky v letošní sezoně útočí na čelo tabulky, v posledním ligovém kole ale svorně prohrály, a tak měly ve vzájemném duelu co napravovat. Teplice, které měly v loňské sezoně velké starosti, aby se vůbec zachránily, zatím na podzim udivují ofenzivní hrou. A i proti Jablonci začali Tepličtí výborně. Neuplynulo ani pět minut hry a jablonecký brankář Špit musel dvakrát zasahovat proti Salamimu. Gólman Jablonce, který má na svém kontě 99 ligových nul, ukazoval, že to se vstupem do klubu ligových brankářů myslí vážně.

Tlak Teplic se ale hostujícímu celku dařilo postupně otupovat. Jablonec útočil zejména po své pravé straně a Kopic poslal několik nadějných centrů do pokutového území. Ve 22. minutě si na jeho přízemní přihrávku naskočil Hubník. Místo aby míč usměrnil nohou, pustil se ale jablonecký útočník do krkolomné hlavičky, a míč nakonec poslal směrem od teplické branky. Nebezpečné ale stále byly především Teplice, které hrozily hlavně díky Ljevakovičovi a jeho dalekonosným střelám. Jednou teplický záložník minul jen o centimetry pravou tyč, podruhé jeho ránu mířící do horního růžku vyrazil skvělý Špit. Poločas tak skončil bez branek.

Po poločase padaly góly

Začátek druhé půle lemovaly nepřesnosti na obou stranách. Po deseti minutách se do šance prodíral Mahmutovič. Teplický útočník se ale po souboji s obráncem okamžitě sklátil k zemi a rozhodčí penaltu zřejmě správně nenařídil. Jen o minutu později se málem radovali Jablonečtí. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Rossi, jeho střelu ještě tečoval teplický bránící hráč a míč skončil na tyči Grygarovi branky. Teplický brankář měl navíc velké štěstí, že si odražený míč nesrazil zpět do sítě.

Utkání Teplice - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Teplice ale na nic nečekaly a rychle vyrazily do protiútoku. Ljevakovič krásnou uličkou vyslal dopředu Litsingiho a ten dokonalou přihrávkou za rozhozenou obranu našel osamoceného Mahmutoviče, který už sám před brankou Jablonce neměl problém vstřelit svůj sedmý gól v sezoně. Opakovaný záběr však usvědčil Litsingiho, že v době přihrávky stál v drobném ofsajdu.

Pár desítek vteřin po rozehrávání mohli hosté vyrovnat. Velkou šanci ale Jablonečtí nevyužili a historie se opakovala. Teplice vyrazili do brejku a Litsingi perfektní přihrávkou našel tentokrát Nivalda. Kapverdský reprezentant nezaváhal, zpracoval si míč na hranici pokutového území a střelou k tyči poslal Teplice do dvougólového vedení.

Jablonecký trenér Skuhravý zareagoval na nepříznivý stav a do hry poslal Třešňáka. Ten hru Baumitu okamžitě oživil a sám po pár minutách dokonce snížil na rozdíl jediné branky. Jablonci do konce utkání ještě zbývalo necelých dvacet minut a Severočeši se tlačili za vyrovnáním. Branku ale nevstřelili a v nastavení ještě inkasovali. Skvělé představení uzavřel teplický Litsingi, který krásnou střelou zpoza pokutového území uzavřel účet utkání na 3:1 pro domácí.

Teplice tak zatím v probíhající sezoně neztratily na domácím hřišti ani bod a díky vítězství nad Jabloncem se posunuly na čtvrtou příčku. Jablonec zůstane i po 8. kole sedmý.

FK Teplice - Baumit Jablonec 3:1 (0:0).Branky: 60. Mahmutovič, 63. Nivaldo, 90+2. Litsingi - 75. Třešňák. Rozhodčí: Ardeleánu - Nádvorník, J. Paták. ŽK: Krob, Mahmutovič - Loučka, Eliáš. Diváci: 4456.

Teplice: Grigar - Hošek, Lüftner, Kaufman, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Vachoušek (80. Táborský), Nivaldo - Salami (69. Jindráček), Mahmutovič (89. D. Jablonský). Trenér: Ščasný.

Jablonec: Špit - Eliáš, Kysela, Beneš, Novák - Kopic (82. Čížek), Rossi (75. Vošahlík), Loučka, T. Jablonský (67. Třešňák) - Vaněk - Hubník. Trenér: Skuhravý. 

Zdeněk Ščasný (Teplice): "Porazili jsme velmi silného a nepříjemného soupeře, navíc jsme dokázali navázat na výkony z úvodních kol. Měli jsme problémy se složením obrany, Kaufman i Hošek to ale odehráli velmi dobře. Byli jsme velmi aktivní, útoční, pak jsme ale přenechali střed hřiště Jablonci, dostali jsme se do problémů a do hry jsme se vrátili až kolem 30. minuty. Ve druhé půli jsme měli trochu štěstí, Jablonec měl pokaždé šanci, nedal a my ho potrestali. Celkově to ale bylo zasloužené vítězství, byli jsme aktivnějším mužstvem." 

Roman Skuhravý (Jablonec): "Jsem neskutečně zklamaný z toho, co jsme předvedli. Vadí mi, že se na něco týden chystáme, a pak z toho dostaneme dva góly. Nedařilo se nám do stavu 0:2 na míči, byli jsme zbrklí, i když jsme měli patnáctiminutovku, kdy jsme soupeře přehrávali. Navíc se opakují situace, kdy se někteří hráči individuálními chybami podílejí na gólech soupeře. Ostych jsme ztratili až za stavu 0:2. Další zápasy už ukážou, jak moc to myslíme s pohárovými příčkami vážně."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy