Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Slávisté udolali Znojmo 1:0 a odvrátili hrozbu další pokuty

Brno - Fotbalisté Slavie Praha porazili v Brně v 6. kole první ligy Znojmo 1:0 brankou Štěpána Koreše ze 25. minuty. Svěřenci trenéra Michala Petrouše vítězstvím částečně odčinili pondělní domácí debakl 0:7 s Teplicemi a odvrátili hrozbu půlmilionové pokuty, kterou by dostali od vedení klubu v případě neúspěchu proti nováčkovi soutěže.

Martin Dobrotka
zdroj: ČT sport

Na hráčích Slavie byla patrná snaha odčinit debakl a soupeře převyšovali větší herní aktivitou i územní převahou. Znojmo sice po změně stran výrazně zlepšilo, po střeleckém koncertu v minulém kole v Jablonci ale vyšlo gólově naprázdno. Nováček zůstal i po šestém kole bez vítězství na posledním místě tabulky a zatím ve třech zápasech v brněnském azylu nedal branku.

Trenér Slavie Petrouš oproti nevydařenému duelu s Teplicemi pozměnil hlavně složení obranné čtveřice, kde se nově objevili uzdravený Dobrotka a Čonka. "Právě Dobrotka patřil k hlavním pilířům našeho úspěchu. Dokázal podržet míč a dodal naší hře přesnou kombinaci," poznamenal Petrouš.

Hned v úvodní minutě se po hrubce zadáků Slavie ocitl zcela sám před brankářem Černým znojemský Reljič, který už měl málo prostoru k přesnějšímu zakončení. Po tomto varování převzala Slavia pevně do svých rukou režii zápasu. Tempo diktovala středová řada, v níž vynikali přehledem Petrák a rychlými útoky po pravé straně Štěpán.

Dalších dvacet minut sice měla Slavia územní převahu, nedokázala si ale poradit s pozornou obranou protivníka. Střeleckým pokusům ze střední vzdálenosti chyběla přesnost. Až ve 25. minutě prošel středem hřiště Petrák, poslal do útoku Koreše, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání. "Petrák mi akci dobře připravil. Podobný gól jsem dal i v Boleslavi. V prvním poločase jsme mohli přidat druhý gól, šance jsme měli. Ve druhém poločase už bylo Znojmo lepší. Měli jsme štěstí, že jsme těsné vítězství udrželi," uvedl Koreš.

Znojmo se sice po inkasovaném gólu pokusilo otevřít hru, snaha se ale projevila v herním chaosu a častých chybách. Slavia se po nich dostávala častěji k zakončení, ve 34. minutě po Škodově centru zahodil příležitost zvýšit náskok Zmrhal. "Náš výkon v prvním poločase se nedal nazvat fotbalem. Hráli jsme bez pohybu, bez důrazu, hráči bez míče se nenabízeli," posteskl si po utkání kouč Znojma Kalvoda, který o poločase svým svěřencům notně vyčinil.

Ligový nováček zvýšil bojovnost i důraz v osobních soubojích a vypracoval si i možnosti k vyrovnání. Nejblíže ke srovnání skóre měl po signálu z trestného kopu Hnaníček, jenž sám před Černým mířil hlavou vedle. Deset minut před koncem si neporadil s brankářem Černým ani Nepožitek. V závěru navíc Znojmo dohrávalo o deseti poté, co se Reljič ohnal po soupeři a dostal červenou kartu za oplácení.

1. SC Znojmo - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 25. Koreš. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Kotík. ŽK: Hnaníček, Jonov, Heinz - Gecov. ČK: 89. Reljič (Znojmo). Diváci: 1 485.

Znojmo: Hrubý - Hříbek (70. Vašíček), Jonov, Hnaníček, Mudra - Buchta (63. Lacko) - Helísek, Nepožitek, Reljič, Cihlář (56. Okleštěk) - Heinz. Trenér: Kalvoda.

Slavia: Černý - Dostál, Bortel, Dobrotka, Čonka - Gecov - Štěpán, Petrák (83. Šimeček), Zmrhal, Koreš (72. Hurka) - Škoda (64. Škutka). Trenér: Petrouš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články