Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slovácko dohrávalo v devíti, ale z Ďolíčku si odvezlo bod

Praha - Ve velmi vypjatém a tvrdém utkání remizovali fotbalisté 1. FC Slovácko v dohrávce 5. kola v Ďolíčku s Bohemians 1905 1:1. Po dvou červených kartách dohrávali hosté utkání v devíti hráčích a na tribunu musel následně po vykázání rozhodčího jejich trenér Svatopluk Habanec. První branku domácích dal hlavičkou Josef Jindřišek po standardní situaci. Slovácko vyrovnalo zásluhou Jiřího Valenty.

Utkání Bohemians 1905- 1. FC Slovácko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Od úvodu bylo na obou týmech vidět velké nasazení, ale diváci se první šance dočkali až po dvaceti minutách. Po chybě v rozehrávce Bohemians běžel sám na branku Volešák, ale neprostřelil vyběhnutého gólmana Berkovce.

Krátce poté se po úniku z úhlu dostal do zakončení také Ondřejka, ale po povedené zasekávačce obránci Šmídovi trefil opět jen pozorného Berkovce. Ve 33. minutě se hned ze své první příležitosti prosadili Pražané. Šírl nacentroval z přímého kopu do pokutového území, kde jeho nabídku využil přesně hlavičkující Jindřišek.

Velkou možnost na vyrovnání pak zahodil Valenta. Jeho pokus zblízka mu dalším výborným zákrokem zneškodnil domácí gólman. "Hrozně mě mrzí, že jsme v první půli nevstřelili minimálně dvě branky, měli jsme tři velké příležitosti a nepadlo to tam. Naopak jsme nepohlídali jednu standardní situaci a prohrávali 0:1," litoval trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

"První půle pro nás dopadla výsledkově líp, než byl obraz na hřišti. Soupeř nás přehrával v rychlém přechodu, měl tam dvě tři šance. Výsledek byl dílem štěstí a výkonu brankáře Berkovce," uznal kouč Bohemians Jozef Weber.

V 55. minutě odmítl šanci pojistit vedení Hora, když po zpětné přihrávce Šírla tvrdou ranou z první přestřelil. Naději Slovácka na bodový zisk po hodině hry zmenšil Kubáň, který dostal za dva fauly druhou žlutou kartu v rozmezí pěti minut a musel předčasně ze hřiště.

Domácí Hora pak po rohovém kopu zblízka napálil jen tyčku, což Bohemians mrzelo především v 66. minutě, kdy po rohu na druhé straně vyrovnal další umístěnou hlavičkou Valenta. Stoprocentní šanci "klokanů" neproměnil ani střídající Matěj Štochl, který Melichárkem odražený míč napálil mimo odkrytou branku. "Patnáct minut druhého poločasu byla naše nejlepší pasáž, měli jsme šance, abychom utkání definitivně zlomili. Bohužel se to nepovedlo," řekl Weber. 

V 75. minutě byl po ostrém zákroku podruhé napomínán také Ondřejka a poslal svůj tým do devíti. Bohemians měli sice v závěru tlak, ale hosté je do větších šanci nepustili a nerozhodný výsledek udrželi.

"Oslabení o dva hráče bylo určitě naší vinou. Závěr byl hektický a v emocích, ale s odstupem času musím říct, že za tu první půli jsme si minimálně bod zasloužili. A je to pro nás alespoň jeden plusový bod," prohlásil Habanec. "Souhlasím, že soupeř si za tu druhou půli nezasloužil prohrát a my si možná nezasloužili vyhrát," doplnil Weber.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)

Branky: 33. Jindřišek - 66. Valenta. Rozhodčí: Ochotnický - Urban, Hrabovský. ŽK: Hora - Kuncl, Ondřejka, Petr, Kubáň, Melichárek. ČK: 59. Kubáň, 75. Ondřejka. Diváci: 4053.

Bohemians: Berkovec - Kalina, J. Štochl, Šmíd, Šírl - Moravec, J. Rada, Hora (84. Klavík), Jindřišek, Kolář (69. Bartek) - Ndiaye (57. M. Štochl). Trenér: Weber.

Slovácko: Melichárek - Kuncl (84. Mezlík), Košút, Trousil, Kubáň - Daníček (57. T. Rada) - Volešák (74. Martan), Petr, Valenta, Kerbr - Ondřejka. Trenér: Habanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy