Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Liberec navázal na postup v Evropské lize a těsně porazil Jihlavu

Liberec - Evropskými poháry zaneprázdněný tým Liberce po debaklu 0:4 z minulého týdne s Mladou Boleslaví ligový reparát proti Jihlavě zvládl. Vyhrál tak druhé utkání v jednom týdnu, když si ve čtvrtek vítězstvím v Curychu zajistil postup do play-off Evropské ligy. Severočeši porazili Jihlavu, která od 41. minuty hrála v deseti po vyloučení Kopice, gólem Sergeje Rybalky po hodině hry.

Michael Rabušic se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Trenér Liberce Jaroslav Šilhavý udělal od utkání v Curychu čtyři změny v základní sestavě. Na pozici stopera Keliče zastoupil Karišik, Frýdek se zatáhl na levý kraj obrany místo Fleišmana. V záloze pak nastoupili Šural s Kalitvincevem a jen na lavičce zůstal Delarge. Domácí byli v úvodu aktivnější, ale k přímému ohrožení jihlavské branky se dlouho nedostávali.

První ránu mezi tři tyče předvedl po dvaceti minutách hry Kalitvincev, ale veterán Blažek si jeho pokus pohlídal, Kušnír krátce poté z úhlu střelil nad. Deset minut před pauzou znovu zasahoval Blažek, který nejprve vyrazil střelu exjihlavského Rabušice a pak si poradil i s dorážkou Kalitvinceva. Ve 41. minutě si hosté zadělali na velké problémy. Obránce Kopic zezadu nevybíravě fauloval Šurala a rozhodčí Franěk mu ukázal červenou kartu.

Slovan Liberec - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branka: 60. Rybalka. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Hock. ŽK: Sackey, Rybalka - Masopust. ČK: 41. Kopic (Jihlava). Diváci: 4872.

Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik (62. Delarge), Frýdek (46. Fleišman) - Sackey, Rybalka - Šural, Pavelka, Kalitvincev (90.+2 Szabó) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Jihlava: Blažek - Marek, Šourek, Kopic, Tlustý - Jánoš (79. Přeučil), Karlík - Masopust, Jungr, Vaculík - Šimonek (71. Harba). Trenér: Komňacký.

Liberec využil přesilovku přesně po hodině hry, když se po Šuralově centru z pravé strany prosadil hlavičkující Rybalka. Ukrajinský záložník tak navázal na vítězný gól ze čtvrtečního utkání v Curychu. Rychlé vyrovnání mohl Jihlavě zařídit po rychlém brejku Masopust, který těsně nedosáhl na Jungrův centr.

Slovan měl nad oslabeným soupeřem převahu, ale uklidňující gól nepřidal. Blažek bez problémů chytil Šuralův přímý kop doprostřed branky a poté vyrazil i střelu střídajícího Fleišmana. Liberec tak s Jihlavou neprohrál ani v pátém vzájemném ligovém zápase a v domácí soutěži před vlastními diváky podesáté za sebou nepoznal hořkost porážky.

Ohlasy trenérů po utkání:

František KomňackýFrantišek Komňacký (Jihlava): "Uhrát dobrý výsledek v Liberci je složité v jedenácti lidech a v deseti je to pro nás skoro nemožné. My jsme samozřejmě svou chybou (vyloučení Kopice) soupeři hodně úkol ulehčili, protože se mi zdálo, že Liberec dnes nebyl ve své kůži a podepsala se na něm účast v pohárech. Mrzí mě především prvních 40 minut, kdy jsme byli málo nebezpeční. Své akce, které jsme mohli rozvinout, jsme kazili hned v zárodku. V deseti to bylo o tom, jak dlouho bude naše defenziva odolávat tlaku Liberce, který zákonitě přišel. I v oslabení jsme chtěli hrozit z brejků, jednu šanci jsme si za poločas vytvořili, ale s tím se dá těžko uspět." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy