Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava otočila zápas s Boleslaví, výhru trefil Engelmann

Ostrava - Fotbalisté Ostravy porazili ve druhém prvoligovém kole Mladou Boleslav 2:1 a po úvodních dvou zápasech zůstávají neporaženi. Středočeši sice v Ostravě vedli gólem Zahustela, domácí však ještě do poločasu otočili zápas, vítězství jim svou první trefou v nejvyšší soutěži zajistil Engelmann. Posílená Boleslav má po dvou zápasech jediný bod. Domácí premiéra kouče Martina Svědíka musela fanoušky Ostravy nadchnout - Baník pokořil ambiciózní boleslavský tým po vynikajícím výkonu.

Slavící hráči Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Baník se nedal deprimovat ani rychlým úderem soupeře, kterého už v 10. minutě poslal do vedení po Štípkově centru hlavičkou z malého vápna Zahustel. Už o tři minuty později ale ideální centr Lukeše podběhl Rolinc a Fantiš už neměl potíž zblízka srovnat na 1:1.

Ostrava jako by setřásla nervozitu a favorita začala přehrávat. Její snaha o kombinační hru našla podhoubí hlavně na pravé straně u Lukeše, přes kterého šly skoro všechny akce. Dvakrát nabil opět Fantišovi, ale toho vychytal Miller.

Lukeš pak nadrobil potíže i na opačné straně nečekanou přihrávkou vlastnímu gólmanu Bártovi, který se však po následném rohu zaskvěl proti gólové hlavičce Zahustela.

S chutí hrající Ostrava ještě před obrátkou otočila skóre: Kukec uprostřed hřiště obral o míč Ščuka a po bleskovém protiútoku do otevřené obrany předložil nabídku Engelmannovi, který zakončil mazácky střelou po zemi.

Středočeši se po pauze snažili o větší aktivitu, jenže jejich defenzíva připomínala ementál. Baník tak měl dost šancí na to zápas rozhodnout. Jubilant Miller, chytající dvoustý ligový zápas, však lapil obrovské příležitosti Lukešovi, Engelmannovi a Rolinc v koncovce selhal při zpracování balonu.

Nabitá boleslavská ofenzíva vystoupila ze stínů Slezanů až ke konci střetnutí. Chramosta se v 75. minutě dočkal přihrávky do běhu za beky, ale technickým pokusem o centimetry minul tyč. Hosté si v závěru vytvořili díky nakopávaným míčům území tlak, ale před ostravskou bránou kraloval Bárta.

"V prvním poločase jsme byli jednoznačně lepším týmem a měli pár šancí, které jsme nevyužili. Byla jen škoda, že jsme ve druhé půlce nenavýšili výsledek. Měli jsme dobré akce a přechodovou fázi, zbytečně jsme vpředu neztráceli míče. To už se nám tolik nevedlo v závěru. Chyba byla, že jsme šance neproměnili, to by se nám příště mohlo vymstít. Hráči šli na maximum, na krev, šli z hřiště tak, jak by měli chodit, a toho si cením," pochválil svůj tým kouč Baníku Martin Svědík, který ale dobrý start do ligy nepřeceňuje.

Trenér Boleslavi Ladislav Minář nebyl spokojený s neefektivní hrou svého týmu: "Na šance a přímočarost vyhrál Baník zaslouženě. Náš krasofotbal, držení míče a přihrávky do strany a do šířky à la Barcelona nevedly k ohrožení soupeřovy branky. I když jsme měli tlak, tak jedná tutová šance je málo. Máme odehrána dvě kola, jeden bod, a to je zklamání pro klub a možná budeme muset trochu přehodnotit sestavu, abychom zjednodušili hru."

Boleslavský obránce Petr Johana (vlevo) a Benjamin Vomáčka z Baníku
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Baník Ostrava - FK Mladá Boleslav 2:1 (2:1)Branky: 13. Fantiš, 38. Engelmann - 10. Zahustel. Rozhodčí: Královec - Moláček, Filípek. ŽK: Bárta - Štípek, Brunclík, Kúdela. Diváci: 5491.

Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa, Kukec, Engelmann (68. Milosavljev) - Fantiš (71. Kraut), Rolinc (86. Baránek). Trenér: Svědík.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Ščuk (40. Brunclík), Jarolím - Zahustel, Štajner (75. Jeslínek), Štípek (58. Nešpor) - Chramosta. Trenér: Minář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články