Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Už jen Plzeň, Sparta a Liberec jsou stoprocentní, Pospěch zničil Sigmu

Praha - Mistr z Plzně se znovu ocitl v utkání plném gólů, na hřišti Příbrami tým Pavla Vrby otočil skóre a po výhře 4:2 zůstává v čele tabulky. Kromě něj jsou stoprocentní už jen jeho patrně největší konkurenti v bitvě o titul - pražská Sparta a liberecký Slovan. Zatímco tým z Letné vydřel výhru nad Jabloncem, Liberec také neměl jednoduchou práci se Slavií, tu však přehrál výborným výkonem ve druhé části. Dukla Praha si vypracovala první vítězství v novém ročníku, hodně překvapivě přitom smetla Olomouc 4:0, když všechny branky vstřelil Zbyněk Pospěch. O další nečekaný výsledek se postaral i Baník, který porazil ambiciózní Mladou Boleslav.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Brno - Bohemians 1905 5:1

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v dohrávce druhého kola Bohemians Praha 1905 vysoko 5:1, když soupeře přestříleli po změně stran. Skóre v 6. minutě otevřel hostující Kalina, ale po čtvrthodině hry vyrovnal Traoré, v druhém poločase přidal dva góly Markovič a po jednom Zavadil z penalty a Pašek. Bohemians si tak v úvodu ligy po pěti inkasovaných gólech v Plzni odvezli stejný příděl i z Brna.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236352-dalsi-debakl-klokani-dostali-pet-golu-od-brna/)

Liberec - Slavia 2:1

Slovan Liberec má za sebou bezchybný vstup do ligové sezony. Výborným výkonem ve druhém poločase dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu, když po úvodní pětačtyřicetiminutovce prohrával 0:1 krásnou trefou Karola Kisela. Po přestávce se však probudil útočník Michael Rabušic, který stejně jako celý jeho tým zlepšil pohyb bez míče a dvěma góly během čtvrt hodiny zvrátil stav zápasu na svou stranu. Liberec je tak se šesti body třetí o skóre za Plzní a Spartou, Slavia po dvou utkáních má pouhý bod za domácí remízu s Baníkem.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236239-liberec-dvema-goly-rabusice-otocil-utkani-se-slavii/)

Sparta - Jablonec 2:1

Matný výkon, ale tři body. Fotbalisté Sparty Praha dokázali vyhrát i druhý ligový zápas v nové sezoně, když na domácím stadionu porazili Jablonec 2:1. V dresu Pražanů se prosadili Kadlec s Krejčím, jedinou branku Severočechů dal Hubník.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/236221-sparta-reparat-za-evropskou-ligu-zvladla-jablonec-zdolala-2-1/)

Dukla - Sigma 4:0

Zbyněk Pospěch se hned zkraje nové sezony představil v parádním světle. Útočník Dukly se v zápase s Olomoucí trefil hned čtyřikrát a i přes výborný výkon celého svého týmu byl hlavním hrdinou zápasu právě třicetiletý hráč. Dukla tak velmi přesvědčivě zahnala špatný dojem z úvodní domácí remízy se Znojmem. Naopak Sigma prohrála podruhé v řadě a ambiciózní Hanáci budou velmi rychle muset napravit svůj matný vstup do sezony.

Reportáž, sestřih a ohlasy z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236149-dukla-diky-pospechovu-ctyrgolovemu-predstaveni-smetla-sigmu/)

Příbram - Viktoria Plzeň 2:4

Plzeň už v úterý čeká 3. předkolo Ligy mistrů na hřišti estonského Nomme Kalju, proto trenér Pavel Vrba šetřil kapitána Pavla Horvátha s Danielem Kolářem, Mariánem Čišovským a Milanem Petrželou. Přesto byla Viktoria od začátku aktivnější a už v 8. minutě se po gólu Wágnera ujala vedení. Skóre ale otočil Danoski. Ještě do poločasu však z penalty vyrovnal Darida a po změně stran Procházka s Limberským rozhodli o plzeňské výhře.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236042-plzen-po-postupu-v-lm-zvitezila-nad-pribrami-4-2/)

Slovácko - Jihlava 2:1

O výsledku utkání rozhodla tři minuty před koncem přesná hlavička Vlastimila Daníčka. Jihlava sice vedla od 33. minuty po gólu Lukáše Masopusta, těsně před přestávkou srovnal skóre Václav Ondřejka. Oba kouči sáhli k výraznějším obměnám v sestavě. Domácí trenér Habanec se musel navíc vyrovnat s neplánovanou absencí klíčového útočníka a nejlepšího klubového střelce uplynulé sezony Doška. Na pátečním předzápasovém tréninku si poranil vazy v koleně a předběžné prognózy hovoří o šestitýdenní pauze.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236160-slovacko-doma-porazilo-jihlavu-2-1-hlavickou-rozhodnul-danicek/)

Znojmo - Teplice 0:0

Znojmo překvapilo soupeře jednoduchou kombinační hrou na jeden dotyk, kterou získalo územní převahu. Děravá teplická obrana jen s problémy čelila tlaku, chyby spoluhráčů zachraňoval brankář Grigar. Vyznamenal se ve 20. minutě, kdy v poslední chvíli vytlačil Buchtovu střelu. Výkon hostů se pak zlepšil a v protiútocích hrozili technicky dobře vybavení Litsingi s Nivaldem. V 54. minutě se ocitl po Vachouškově akci zcela sám před Hrubým nejlepší střelec Teplic Litsingi, jenž lobem přehodil nejen protihráče, ale i branku. Rozhodnout mohl v závěru střídající Mahmutovič, ale sám před znojemskou brankou promáchl a netrefil míč.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236073-v-prvnim-domacim-zapase-znojma-branka-nepadla/)

Baník Ostrava - Mladá Boleslav 2:1

Fotbalisté Ostravy díky výhře nad Boleslaví zůstávají po úvodních dvou ligových zápasech neporaženi. Středočeši sice v Ostravě vedli gólem Zahustela, domácí však ještě do poločasu otočili zápas, vítězství jim svou první trefou v nejvyšší soutěži zajistil Engelmann. Posílená Boleslav má po dvou utkáních jediný bod. Domácí premiéra kouče Martina Svědíka musela fanoušky Ostravy nadchnout - Baník pokořil ambiciózní boleslavský tým po vynikajícím výkonu.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/gambrinus-liga/236174-ostrava-otocila-zapas-s-boleslavi-vyhru-trefil-engelmann/)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články