Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslav na úvod sezony doma ztratila s Příbramí

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do nové sezony první ligy rozpačitě. V dohrávce 1. kola doma pouze remizovali s Příbramí 1:1, dělbu bodů zařídil v 83. minutě svým prvním gólem v příbramském dresu Petr Švancara. Domácí měli zejména v prvním poločase řadu gólových šancí, prosadil se však pouze ve 41. minutě Bosňan Jasmin Ščuk. Mladá Boleslav, za kterou si odbyl debut i bývalý hráč Liberce Jiří Štajner, v součtu s minulou sezonou nevyhrála v lize poosmé za sebou.

Utkání Mladá Boleslav - Příbram
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté v úvodu přečkali soupeřův počáteční tlak, během něhož Chramosta nevyužil dvě velké šance, a po půlhodině hry sami prověřili domácího brankáře. Miller vyrazil Abrahamovu dalekonosnou střelu směřující pod břevno i Krbečkovu přízemní dorážku. Boleslavští útočili převážně z pravé strany a ve 41. minutě touto cestou otevřeli skóre. Letní posila z Plzně Štípek se otočil okolo obránců, centr směřoval na zadní tyč a nepokrytý Ščuk hlavou usměrnil míč do branky.

Příbramský trenér Straka o přestávce reagoval na nepříznivé skóre stažením Pleška, kterého vystřídal Danoski, ale navzdory aktivnějšímu vstupu do druhého poločasu si hosté výraznější šanci nevypracovali. Boleslavské vedení naopak mohl pojistit v 64. minutě Štajner, po povedené kombinaci Zahustela s Chramostou se vyhnul gólmanu Hruškovi, jenže z úhlu trefil boční síť.

František Straka po utkání s Mladou Boleslaví:

Sedm minut před koncem podobnou akci předvedli i Příbramští. Švancara udělal kličku Millerovi a z ostrého úhlu dokázal trefit odkrytou část branky. V závěru působila Boleslav zaskočeně, se středočeským rivalem udržela alespoň domácí ligovou neporazitelnost. "Druhý poločas oproti tomu prvnímu neměl z naší strany takovou kvalitu. Nebyli jsme tak nebezpeční a silní na míči, ale i tak si myslím, že vedení 1:0 jsme měli udržet," uvedl trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 41. Ščuk - 83. Švancara. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pilný. ŽK: Kysela, Jarolím - Mišůn, Švancara, Divíšek. Diváci: 3278.

MLADÁ BOLESLAV: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk (79. Brunclík), Jarolím - Zahustel (88. Bořil), Štajner, Štípek (80. Mareš) - Chramosta. Trenér: Minář.

PŘÍBRAM: Hruška - Jugas, Mišůn, Hájovský, Divíšek - Pleško (46. Danoski), Tarczal, Abraham (65. T. Pilík), Brandner (80. Stratil) - Krbeček, Švancara. Trenér: Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články