Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liberec se naladil na Evropskou ligu, v Olomouci vyhrál 2:1

Olomouc - Fotbalisté Liberce zvítězili v souboji dvou pohárových aspirantů v Olomouci 2:1. O teprve druhé výhře Slovanu na hřišti Sigmy z posledních sedmi duelů rozhodli Ukrajinec Rybalka a Rabušic, za domácí snížila slovenská posila Lietava. Liberec navázal na sérii deseti zápasů bez porážky ze závěru minulé sezony a úspěšně se naladil na čtvrteční odvetu předkola Evropské ligy se Skontem Riga, v níž bude smazávat manko 1:2 z prvního duelu.

Utkání Olomouc - Liberec
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

Sigma měla v úvodu tlak a po čtvrthodině i velkou šanci. Pospíšil ale nechal vyniknout brankáře Kováře. Ve 28. minutě byl stejný hráč ještě blíže vstřelení gólu. Po faulu na Lietavu zahrával přímý kop a nastřelil břevno liberecké branky. Severočeši hráli první půli s větrem v zádech a dostávali se díky nevyzpytatelným odrazům míče do šancí. Když už to vypadalo na poločasovou remízu, zatáhl míč Rabušic, počkal na Rybalku a ten tečovanou střelou překonal bezmocného Zlámala.

Ani druhý poločas nezačal pro Hanáky dobře. Po rohovém kopu se míč nešťastně odrazil od Ordoše, Zlámal jej ještě stihl vyrazit na tyč, ale Rabušic stál dobře postavený a zblízka zvýšil. V součtu se závěrem minulé sezony dal osmý gól v posledních devíti ligových zápasech. Sigma ale nesložila zbraně. Už za čtyři minuty se k míči na hranici velkého vápna dostal Lietava a přesnou ranou snížil. Gólově tak oslavil soutěžní premiéru v olomouckém dresu.

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce:

V 60. minutě běžel na druhé straně na Zlámala Kalitvincev, míč však poslal podél tyče do zámezí. Poté se blýskl domácí brankář, když konečky prstů vyrazil nebezpečnou Rybalkovu ránu. Olomouc v závěru tlačila, ale Liberec stále hrozil nebezpečnými brejky. Když pak v největší šanci domácích vychytal Kovář v závěru hlavičkujícího Varadiho, mohli se hosté radovat z vydařeného vstupu do ligy. První kolo neprohráli pošesté za sebou.

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Branky: 56. Lietava - 45. Rybalka, 52. Rabušic. Rozhodčí: Ardeleánu - T. Kovařík, J. Paták. ŽK: Kovář (Liberec). Diváci: 5520.

OLOMOUC: Zlámal - Koutný, Dreksa, Škerle, Vepřek - Plšek - Petr (55. Schulmeister), Pospíšil (69. Javůrek), Ordoš, Navrátil - Lietava (76. Varadi). Trenér: Kotůlek.

LIBEREC: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Hušek, Rybalka - Delarge (75. Fleišman), Pavelka, Kalitvincev (81. Hadaščok) - Rabušic (88. Szabó). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články