Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Problémy Baníku nekončí. Kvůli dluhům má zastavené přestupy

Ostrava - Fotbalový Baník Ostrava nesmí nakupovat posily. Podle informací deníku Sport má pozastavené přestupy kvůli dluhům, které klub ani FAČR nespecifikovaly. "Baník může v této chvíli hráče pouze prodávat. K uvolnění přestupů směrem do klubu dojde ve chvíli, kdy doloží, že pohledávky uhradil," uvedl mluvčí asociace Petr Kovář. Spolumajitel klubu Petr Šafarčík uvedl, že dluhy přetrvávají, protože se zpozdil převod peněz od města za prodej stadionu.

Ilustrační foto
zdroj: isifa/MAFRA autor: Alexandr Satinský

"Považujeme to za interní věc," řekl generální manažer Baníku Radek Slončík. "Nicméně děláme vše pro to, abychom měli přestupy co nejdříve odblokované. Byli bychom rádi, kdyby se tak stalo v řádu nejbližších dnů. Máme totiž vyhlédnuto několik hráčů, kteří by mohli kádr posílit," uvedl. Baník v tomto týdnu testuje útočníka Jakuba Rolince ze Sigmy Olomouc a chorvatského levého obránce Nenada Dediče.

"Situace vznikla proto, že se pozdržela vykonavatelnost rozhodnutí zastupitelstva kvůli stížnosti na ministerstvo vnitra, která se týkala koupě stadionu na Bazalech. Proto nám zatím nebyly uvolněny peníze na splacení pohledávek," uvedl Šafarčík pro ČT. Stížnost podali opoziční zastupitelé za hnutí Ostravak, kteří s koupí nesouhlasili. Podnět pak odmítlo ministerstvo teprve minulý týden.

Baníku, který v minulé sezoně skončil v první lize čtrnáctý a těsně se zachránil, hrozil na jaře krach. Dluhy přesahující 100 milionů korun pomohlo klubu vyřešit město, které od něj koupilo za 114 milionů areál na Bazalech. Ostravský celek poté v odvolacím řízení získal dodatečně ligovou licenci. Nyní má však kvůli dluhům nové potíže.

"Při rozhodování o udělení či neudělení licence se berou v úvahu závazky splatné do 31. prosince předchozího roku. Takže pokud byly nyní Baníku pozastaveny přestupy, stalo se tak buď proto, že se objevily závazky s datem splatnosti po tomto termínu, anebo proto, že některé pohledávky Baník zpochybnil, ale arbitrážní komise následně o oprávnění nároku věřitele rozhodla," řekl licenční manažer FAČR Stanislav Rýznar.

Zdroj
ČTK, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články