Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Štípek jde hostovat do Boleslavi, Petržela se poprvé představil za Plzeň

Plzeň - Jen se do kádru mistrovské Plzně vrátil záložník Milan Petržela, Viktoria už začíná zužovat kádr. Příchod Petržely podnítil k odchodu mladého plzeňského odchovance a velký talent českého fotbalu Davida Štípka, který jde na hostování do Mladé Boleslavi. Kádr Plzně opouští mimo jiné také Martin Fillo, který se zapojí do přípravy třetiligového anglického Brentfordu. Milan Petržela se také poprvé představil za Plzeň v přátelském utkání proti Sokolovu, trenér Vrba byl s jeho výkonem spokojen.

David Štípek v utkání proti Tel Avivu
zdroj: ČTK autor: Jakub Syrůček

David Štípek opustil kádr kvůli velké konkurenci ve středu pole, na pravý kraj zálohy totiž Viktoria angažovala navrátilce Milana Petrželu. "David je fotbalista s velkou perspektivou, od kterého si Viktoria hodně slibuje. V tuto chvíli, v realitě velké konkurence v ofenzivních řadách Plzně, by však pravděpodobně neměl odpovídající herní vytížení," uvedl generální manažer Adolf Šádek. "Při volbě týmu pro jeho hostování jsme přihlédli jednak ke kvalitě a hernímu projevu Boleslavi, jednak i k přání samotného hráče," prohlásil Šádek na adresu jednadvacetiletého záložníka, který zatím odehrál deset ligových zápasů.

O šest let starší Fillo zkusí štěstí v týmu, který až ve finále play-off přišel o možnou účast v druhé anglické lize. "Zapojí se do tréninků Brentfordu na jejich soustředění v Rakousku, o formě jeho případného působení v Anglii se bude jednat v následujících dnech. O Martina velmi stojí trenér anglického celku, který měl možnost jej vést během společného působení v norském Stavangeru," řekl Šádek.

Brankář Mandous a záložník Kyndl by mohli hostovat ve střížkovských Bohemians. Do Rakouska odcestuje Plzeň s 22 hráči do pole a třemi brankáři. "V tuto chvíli jsou pohyby v kádru ukončeny. Je možné, že další změny proběhnou během rakouského pobytu nebo těsně po návratu týmu z Westendorfu. Nicméně v principu do Tyrolska odjede kádr, se kterým bude trenér Vrba počítat do soutěžních zápasů," uvedl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Je nám líto, video expirovalo.
Štajner, Štípek a Švancara se představili za své nové kluby

Plzeň se staronovou posilou Petrželou vyhrála i třetí přípravné utkání

Po dvou vysokých výhrách nad divizními soupeři Doubravkou a Rokycany dnes úřadující mistři zvládli i poslední duel před odjezdem na herní soustředění do Rakouska a druholigový Sokolov porazili 2:1. Trenér Pavel Vrba prostřídal všechny hráče, v každém z poločasů postavil odlišnou sestavu. V první půli měli Západočeši trvalou převahu, korunovali ji ale pouze jedním gólem v podání Vladimíra Daridy. Po změně stran dostalo šanci více mladíků a Sokolov srovnal. Vítězství Plzni zařídil po pěkné kombinační akci v 75. minutě Michal Krmenčík.

"Oproti předcházejícím zápasům dnes byla kvalita soupeře jiná. Mrzí mě, že především v prvním poločasu jsme nedali více gólů. Ve druhém poločasu jsme si to zkomplikovali takovou nedůsledností, kdy soupeř vyrovnal. Myslím si však, že v závěru jsme Baník přehrávali a dali po zásluze druhý gól," uvedl Vrba po zápase.

Obnovenou premiéru v plzeňském dresu zažil navrátilec z Augsburgu Milan Petržela. "Po tom roce, co s námi opět hrál, ukázal, že může být platným hráčem," podotkl Vrba. V sestavě scházely tři opory, Pavel Horváth, David Limberský a Marek Bakoš, kteří mají zdravotní problémy. "Věřím, že David Limberský a Marek Bakoš budou na soustředění k dispozici na druhý zápas. Uvidíme u Pavla Horvátha. Měl naštípnutý palec, ale kondičně je na tom dobře. Dokonce shodil od minulé sezony čtyři pět kilo," uvedl Vrba.

"Všichni tři polomarodi jsou tak zkušení, že nepotřebují tolik prostoru na rozehrávání," dodal. Na soustředění čekají Viktorii tři zápasy a pak už start nové sezony. Vrba tak bude ladit sestavu. "Díky příchodu Petržely a Hořavy se ještě více rozrostla konkurence na ofenzivních postech, což je jedině dobře. Teď v Rakousku nás prověří tři silní soupeři a pak budeme mít určitě jasněji," dodal Vrba.

Západočeši vstoupí do sezony Superpohárem s Jabloncem 12. července, poté je čeká úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů proti Željezničaru Sarajevo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články