Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Ve Znojmě zůstane Heinz, Bohemians testují sedm hráčů

Znojmo/Praha - Fotbalový útočník Marek Heinz bude takřka jistě i v další sezoně působit ve Znojmě. Nováček první ligy je s ním na pokračování spolupráce prakticky dohodnutý. Bohemians Praha 1905 zahájili přípravu na novou sezonu i se sedmi novými hráči, které budou v průběhu léta testovat. Mezi nimi je také brankář Slavie Martin Berkovec.

Marek Heinz
zdroj: ČT Brno

"S Markem Heinzem jsme dohodnuti na 99 procent, zbývají doladit pouze formality. Dnes už s týmem začal přípravu na novou sezonu," řekl technický manažer Znojma Karel Hodák. Klub po postupu z druhé ligy hodlá posílit kádr. Do přípravy se zapojili Václav Tomeček a Václav Vašíček z Olomouce, kteří na jaře hostovali v Jihlavě, zlínský Tomáš Poznar, jablonecký Dominik Simerský a zkušený gólman Petr Drobisz.

Znojemští zatím nikoho z nich ještě definitivně nezískali, ale věří, že se s ostatními kluby dohodnou. "Jsme dohodnuti na některých jménech i s Viktorií Plzeň. Tam čekáme na příští týden, pak budeme moci hráče konkretizovat," přiblížil Hodák. Drobisz by měl ve Znojmě krýt záda Vlastimilu Hrubému a zároveň se stát trenérem gólmanů.

Šestatřicetiletý brankář dostal předloni kvůli údajné účasti v korupční aféře od disciplinární komise trest na 18 měsíců, dnes ho ale soud zprostil obžaloby s tím, že se korupci nepodařilo prokázat. "Hledali jsme vhodnou variantu k Vlastovi Hrubému. Chtěli jsme někoho, kdo bude mít zkušenosti s první ligou a bude mu ochoten pomoci a poradit," vysvětlil Drobiszovo angažování Hodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Znojmo bude hrát na podzim v brněnském azylu

Klokani testují sedm hráčů včetně Berkovce

Dalšími nováčky "Klokanů" vedle Berkovce jsou gólman Peter Gabriš ze Slovanu Bratislava a obránce Sparty Daniel Krch, jenž naposledy hostoval v druholigovém Táborsku. Štěstí bude zkoušet i chorvatský bek s libereckou minulostí Tin Karamatič. O místo v útoku se pak budou ucházet Sindou Dosso z Pobřeží slonoviny, Španěl Ángel García a Adam Klavík, kmenový hráč Českých Budějovic, který naposled působil v Mostu.

"Samozřejmě o těch hráčích máme nějaké informace, ale chceme je vidět, prověřit v tréninkovém procesu i zápasovém vytížení. Během těchto deseti dnů chceme zjistit, kdo by pro nás přínos byl a kdo nebyl," řekl sportovní ředitel klubu Tomáš Požár.

Je nám líto, video expirovalo.
Klokani kvůli rekonstrukci stadionu začali přípravu v Uhříněvsi

Vedle sedmičky nováčků se do přípravy v tréninkovém areálu v Praze-Uhříněvsi zapojili také Michal Šmíd a Václav Kalina, na oba dva hráče Vršovičtí uplatnili opci. Prodlouženou dovolenou má Petr Nerad, jenž s reprezentační devatenáctkou absolvoval evropskou kvalifikaci. Po operaci kolene pokračuje v rehabilitaci Martin Cseh, Nicolas Šumský už byl po vážné autonehodě propuštěn z nemocnice a zotavuje se doma.

Bohemians chtějí do nové sezony jako prvoligový nováček vstoupit s kvalitnějším i širším kádrem, než s jakým hráli v druhé lize. "Velmi intenzivně hledáme útočníka a minimálně jednoho nebo dva stranové hráče. Chceme, aby nám vytvořili nejenom kvalitu kádru, ale také jeho šířku, abychom měli alternace k daným utkáním nebo určitým fázím hry. Tohle bude pro nás hodně důležité," upozornil Požár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články