Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zkušený Blažek bude v Jihlavě zároveň trénovat brankáře

Jihlava - Čtyřicetiletý gólman fotbalistů Jihlavy Jaromír Blažek bude v následující prvoligové sezoně ve Vysočině působit zároveň jako trenér brankářů. Bývalý reprezentant to řekl v rozhovoru na klubových stránkách.

"Moje role v týmu se trochu změní, protože vedle pozice brankáře budu plnit i úlohu trenéra brankářů. Postupem času bych se s ohledem na můj zdravotní stav a výkonnost stále více přesouval do trenérské role. Nadcházející sezonu bych však měl především strávit v brance," uvedl Blažek. Doplnil, že jeho působení v FC Vysočina ještě není stvrzeno podpisem, je však s vedením klubu domluvený.

Trenérskou roli si vyzkouší poprvé v kariéře. "Jsem velice rád, že první ostruhy v tomto směru získám v Jihlavě. Ostatně už v průběhu jara jsme do nového režimu postupně nabíhali. Nemám tedy obavu, že bych oba úkoly nedokázal vhodně skloubit. Přibude mi jen trochu práce navíc při přípravě brankářských tréninků," řekl Blažek, který byl fanoušky Jihlavy zvolen nejlepším hráčem jarní části sezony.

Čtrnáctinásobný reprezentant v poslední sezoně odchytal za Jihlavu 28 ligových utkání a pomohl mu k desátému místu. Celkem má Blažek v nejvyšší české soutěži na kontě 418 startů. Před Vysočinou působil v pražských klubech Spartě, Slavii, Žižkově a Bohemians 1905, v Příbrami a německém Norimberku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články