Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec začal přípravu bez Štajnera, Dukla zkouší dalšího Španěla

Praha - Fotbalisté Dukly zahájili letní přípravu na novou sezonu i se španělským záložníkem Danielem Lucasem Riverou, kterého pražský klub testuje. V kádru šestého celku uplynulé sezony první ligy už působí jeho krajani José Antonio Romera a Néstor Albiach. Už bez Jiřího Štajnera, který zamířil do Mladé Boleslavi, zahájil přípravné období i liberecký Slovan.

Na úvodním tréninku Dukly na Strahově se sešlo 25 hráčů. Do přípravy se zapojili také Tomáš Tenkl, Pavel Radoš a Pavol Ilko. Všichni působili na farmě dejvického klubu v třetiligových Kunicích. Hráči, kteří do konce sezony hostovali ve druhé lize, mají prodlouženou dovolenou a zapojí se později. S prvním týmem trénují i fotbalisté juniorky Michal Jeřábek s Pavlem Čapkem. V Dukle naopak po šesti letech skončil útočník Jan Svatonský, jenž pravděpodobně zamíří do druholigové Karviné.

Vedení Dukly i trenér Luboš Kozel mají představu o doplnění kádru, ale Bittengel konkrétnější nebyl. "Máme vytipovaný okruh posil na eventuální posty, které bychom potřebovali posílit, ale nic konkrétního teď ani říct nemohu," konstatoval Bittengel. "Uvidíme, jak dopadne začátek přípravy. Ještě jsou možnosti, že nějaký hráč přijde nebo bude chtít odejít. Ta dovolená byla krátká, bylo to časově hodně náročné a nechceme nic uspěchat," doplnil.

Ve čtvrtek hráči Dukly absolvují fyzické testy na FTVS. V sobotu je čeká první příprava s Bohemians Praha 1905, o týden později si zahrají proti Ústí nad Labem a 3. července s Hradcem Králové. Od 4. do 11. července je naplánováno soustředění v rakouském Hinterstoderu, kde Pražané absolvují tři zápasy; o soupeřích se stále jedná.

Liberec začal přípravu s novým asistentem, Kluckého střídá Chytrý

Novým asistentem hlavního kouče Slovanu Liberec Jaroslava Šilhavého bude Jiří Chytrý, který nahradil Zdeňka Kluckého. "Chtěli jsme realizační tým okysličit novým pohledem. Trenér Chytrý odvedl u juniorského týmu výbornou práci. Používá moderní prvky fotbalu, a to je přesně to, co chceme dostat k ligovému týmu. Mladí kluci v juniorce šli pod Chytrým nahoru," uvedl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovan Liberec začal přípravu bez Štajnera

Hráčský kádr zatím žádné změny nepotkaly, s výjimkou dřívějšího odchodu špílmachra Jiřího Štajnera do Mladé Boleslavi. Do Liberce se na přípravu pouze vrátili hráči z hostování - útočník Vojtěch Hadaščok, záložník Michal Obročník a brankář Ondřej Kolář.

Juniorský tým Slovanu povede David Vavruška, který má zkušenosti z prvoligového angažmá v Příbrami. "Jeho hlavní předností je práce s mladými hráči. Má vynikající výsledky a my si od něj slibujeme progres talentovaných hráčů, kteří budou pak splňovat ligové parametry. Od spolupráce s panem Vavruškou si hodně slibuju," uvedl Nezmar. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články