Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Všechno je jinak: Štajner jde do Boleslavi

Mladá Boleslav – Hodně nahlas se mluvilo o přestupu Jiřího Štajnera do pražské Sparty, jenže všechno je nakonec úplně jinak. Dosavadní opora Liberce sice opravdu opouští severočeský klub, vydá se ale až do osmého celku loňského ročníku Gambrinus ligy – Mladé Boleslavi, kde se dohodla na roční smlouvě s opcí.

Štajner dal záhy po skončení sezony najevo, že v Liberci zřejmě nezůstane. Veřejně přiznal, že jedná s pražskou Spartou a angažmá na Letné ho láká. S pražským klubem, kde už krátce působil před devíti lety při hostování z Hannoveru, ale nakonec společnou řeč nenašel. Svou budoucnost se tak rozhodl spojit s Mladou Boleslaví. "Boleslav jednala ze všech potenciálních zájemců o Jirkovy služby zdaleka nejrychleji a nejkonkrétněji. Dohoda byla uzavřena takřka bleskově. To svědčí o tom, jak o Jirku stáli," řekl hráčův manažer Jiří Müller.

Štajner se nabídky z Liberce nedočkal

Štajnerovi v Liberci po sezoně skončila smlouva a Boleslav tak jednu z největších ligových osobností získala zdarma. Boleslavští funkcionáři využili toho, že vedení libereckého klubu Štajnerovi do dnešního dne nepředložilo žádnou nabídku nového kontraktu, ačkoliv ten byl bezpochyby hlavní oporou mužstva. To potvrdil i sportovní manažer Slovanu Jan Nezmar.

"Je pravda, že nabídku na další spolupráci od nás dostal až dnes. Chtěli jsme si nejdříve vyhodnotit sezonu, říct si s realizačním týmem, co a jak bude dál. Jak postavit kádr do příští sezony a s jakými ambicemi," uvedl Nezmar, který jako hráč i se Štajnerem v Liberci zažil oslavy mistrovských titulů v letech 2002 i po minulé sezoně. "Je mi to líto vůči fanouškům, ale nechtěl jsem čekat, jak to dopadne s mou smlouvou. Chtěl jsem mít jasno o příští sezoně před odjezdem na dovolenou. S fotbalem ještě končit nechci, proto jsem neváhal a nabídku Mladé Boleslavi přijal," uvedl Štajner na webu libereckého klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Štajner mění dres - míří do Mladé Boleslavi

Byť přestupní termín ještě oficiálně nezačal, ani ne týden po skončení ligového ročníku tak byl zpečetěn jeden z nejzajímavějších přesunů v rámci letních ligových rošád. Hlavním iniciátorem Štajnerova příchodu do Boleslavi byl prý samotný šéf středočeského klubu Josef Dufek. "Na transferu má opravdu velkou zásluhu," uvedl Müller. Boleslav si od zkušeného ofenzivního hráče hodně slibuje. Štajner má být tahákem pro fanoušky i lídrem na hřišti.  

Tým chce v příští sezoně odčinit nepříliš povedený ročník, v němž v lize skončil až na osmém místě a navíc prohrál ve finále domácího poháru s Jabloncem po penaltovém rozstřelu. Štajner do Mladé Boleslavi přichází jako člen Klubu ligových kanonýrů, který sdružuje hráče se 100 a více vstřelenými brankami v elitních ligových soutěžích. Štajner magickou "stovku" pokořil v březnovém utkání proti pražské Slavii. V české lize nasázel 60 gólů, dalších 42 přidal při svém osmiletém angažmá v bundesligovém Hannoveru. Štajner nasbíral také 37 startů v reprezentaci, s níž se podíval i na světový šampionát v roce 2006. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články