Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Viktoriáni chtějí divákům na plzeňském náměstí ukázat, jak se bojuje o titul

Plzeň – Fotbalisté Plzně netají velkou touhu oslavit zisk mistrovského titulu už po nedělním utkání před domácími fanoušky s Libercem. Věří, že rozjetého soupeře zastaví a vybojují potřebnou výhru. Zápas se bude promítat na plzeňském náměstí Republiky. Západočeský celek tak reagoval na vysokou poptávku fanoušků, kteří nesehnali vstupenku do vyprodaného hlediště. Zápas Viktoria Plzeň - Slovan Liberec začíná v neděli 26. května v 18 hodin, živě ho vysílá kanál ČT sport a náš web.

"Necelé dva dny po zahájení prodeje byla plně obsazena celková kapacita domácích sektorů Doosan Areny," řekl mluvčí klubu Pavel Pillár. "Ve spolupráci s partnery jsme pro fanoušky, kteří nesehnali vstupenky na stadion, přichystali velkoplošné promítání na náměstí Republiky," dodal. Program na náměstí začne v 17 hodin. 

Plzeňské hráče motivuje i to, že před rokem v posledním kole sezony přišli na severu Čech po bezbrankové remíze o titul, z něhož se radoval právě Slovan. Teď se mohou role obrátit.

"Minulou sezonu náš vzájemný zápas rozhodl o tom, kdo vyhraje titul. Teď se to může zopakovat jen s příjemnějším výsledkem, že ten titul získáme my. Doufejme, že se tak stane, že to zvládneme už teď v předposledním zápase před našimi fanoušky," přál si obránce Václav Procházka, který může získat první titul. Před rokem Západočeši potřebovali v Liberci zvítězit, trefili však pouze dvakrát tyč.

Obránce Plzně Václav Procházka:

"V Liberci jsme mohli jen získat, protože celou jarní část jsme dotahovali. Nakonec se to mohlo povést, bylo to i o kousku štěstí, trefovali jsme tyče. Teď doufám, že se štěstí přikloní k nám. Vlastně po celou sezonu jsme byli na prvním místě, tak doufám, že potvrdíme, že nám první místo patří oprávněně."

Jedním z nešťastných hrdinů loňského přímého souboje o titul byl záložník Vladimír Darida, který trefil tyč. "Pořád to v hlavě mám a asi ještě dlouho mít budu. Byli jsme hrozně malý kousek od získání titulu, všechny nás to strašně mrzelo. Teď v neděli do toho dáme všechno, co v sobě máme, abychom titul získali už teď a nemuseli jet do Hradce Králové pod velkým tlakem," uvedl pro klubový web Darida.

Neskrývá, jak moc by si přál, aby Plzeňští mohli prožít mistrovské oslavy před domácím publikem. "Co víc si přát než rozhodnout doma? Vážně pro to uděláme vše, abychom v neděli mohli s našimi fanoušky slavit," podotkl Darida. 

Na náměstí Republiky se před dvěma roky rovněž na velkoplošné obrazovce promítalo utkání Plzně s Ostravou, které rozhodlo o premiérovém titulu pro Viktorii. Tehdy se sešlo zhruba 3000 lidí, za kterými dorazili i fotbalisté a fanoušci ze stadionu oslavit historický úspěch.

Pohár bude připraven

"Pokud to pro nás dopadne dobře a zajistíme si titul, dojde k předání poháru už v neděli. Pohár ale nebude nikde vystavený, bude někde stranou. To byla naše podmínka," řekl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Trofej by měla dorazit do Plzně v průběhu utkání, před jeho začátkem by ji Česká televize měla ve svém studiu ukázat divákům. Pohár by šampionům předali ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas a místopředseda fotbalové asociace Jindřich Rajchl. Předseda asociace Miroslav Pelta je v zahraničí.

Vítěz ligy obdrží k jejímu dvacátému výročí zbrusu nový pohár. Trofej je vysoká 70 a široká 52 centimetrů. Bez podstavce váží téměř jedenáct kilogramů, s podstavcem patnáct.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň chce slavit titul doma po utkání s Libercem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články