Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň chce Jablonci v ligovém šlágru vrátit vyřazení z poháru

Praha - Fotbalisté Plzně se ve šlágru 25. kola první ligy představí na hřišti Jablonce, kterému by rádi vrátili nedávné vyřazení ve čtvrtfinále Poháru České pošty a udrželi se v čele tabulky před Spartou. Utkání Jablonec - Plzeň odvysílá ČT sport a náš web od 16:40 živě.

Svěřenci plzeňského kouče Pavla Vrby na začátku dubna Jablonci podlehli v obou pohárových čtvrtfinálových duelech. "Toho špatného jsme si proti Jablonci vybrali v poháru dost, tak snad to teď bude jen dobré. V poháru to bylo ovlivněné i tím, že jsme dali prostor hráčům širšího kádru," připomněl Vrba. Plzeň může povzbudit fakt, že v lize se Severočechy neprohrála sedmkrát za sebou a na jejich půdě při posledních třech návštěvách naplno bodovala.

Jablonec před soubojem dvou nejofenzivnějších týmů soutěže tíží série tří soutěžních porážek, ta poslední přišla v úvodním pohárovém semifinále v Liberci (3:4). "Utkání s Plzní je pro nás jedním z vrcholů jara. Podařilo se nám Plzeň vyřadit v poháru a byli bychom rádi, kdyby se nám to povedlo zopakovat," řekl trenér Jablonce Václav Kotal. "Věřím, že v útočné fázi zopakujeme výkon z Liberce a zlepšíme se v obraně," doplnil kouč.

Kouč Pavel Vrba: "Liga pro nás může být zajímavá jen tehdy, když udržíme krok se Spartou a nepustíme ji před sebe. Proto je pro nás toto utkání hodně důležité. Budeme vědět, jak hrála Sparta, tím může být náš zápas ovlivněný."

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se chystá na šlágr kola s Jabloncem

Zachraňující se Příbram přivítá Slavii, což bude pikantní pro trenéra domácích Františka Straku, jenž v minulé sezoně pražský tým vedl. Po protestech fanoušků kvůli jeho sparťanské minulosti však rezignoval. "Uděláme maximum pro to, abychom Slavii porazili. Proti soupeři cítím velký vzdor za to, co se stalo dříve. Chci je porazit," prohlásil Straka. Třináctá Příbram pod ním v pěti zápasech prohrála jen v minulém kole v Plzni.

Poslední České Budějovice by chtěly domácí výhru nad Jabloncem potvrdit na hřišti Slovácka, které prohrálo sedm soutěžních duelů za sebou. Jihočeši ztrácejí na nesestupové příčky tři body. "Dobře si uvědomujeme, že když se nám povede nějaký bodový zisk, ideálně tříbodový, tak si hodně pomůžeme. Kdyby se to nepovedlo, zůstane nám už jen teoretická naděje," připustil kouč Dynama Pavol Švantner.

Úřadující mistr Liberec chce v neděli prodloužit šňůru čtyř ligových výher bez inkasované branky v Mladé Boleslavi a při vyrovnanosti tabulky myslí i na vylepšení páté příčky. "Bojujeme na dvou frontách," konstatoval trenér Slovanu Jaroslav Šilhavý v souvislosti s vydařenými výsledky ligových zápasů a pohárovými duely.

Prvoligová premiéra čeká na lavičce Hradce Králové Luboše Prokopce, který po prohře 0:3 s Duklou nahradil Jiřího Plíška. V 31 letech nejmladší kouč v historii soutěže se s "Votroky" pokusí uspět v záchranářském souboji v Teplicích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články