Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kanonýři Nezmar a Vlček se s kariérou loučí porážkami

Praha – Neslavné loučení s kariérou připravili soupeři libereckému Janu Nezmarovi a slávistovi Stanislavu Vlčkovi. Úřadující mistr v posledním podzimním kole padl na Dukle výsledkem 0:3 a nebodoval ve čtvrtém z posledních pěti utkání. Dukla poskočila v neúplné tabulce na páté místo, Slovan zůstal devátý. Slavia si doma nedokázala poradit se stále lepšícím se Baníkem, prohrála 0:2 a ještě více se přiblížila pásmu sestupu.

Liberecké trápení pokračuje, trenér Šilhavý zuřil

Liberec v srpnu porazil doma Duklu 3:2 díky hattricku Šurala, jenže nejlepší střelec severočeského týmu tentokrát stejně jako Kušnír a Vácha chyběl kvůli karetnímu trestu. Na Julisce začala obě mužstva opatrně. Do první výraznější šance se dostal v 15. minutě hostující Blažek, jehož střela z levé strany minula Radovu branku. Na druhé straně se zase Malého skákavou střelu pokusil tečovat Berger, ale také on přestřelil.

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce: "Předvedli jsme hanebný výkon. Nezasloužili jsme odsud odvézt vůbec nic. Není mým zvykem hodnotit hráče a nebudu jmenovat, ale někteří ten zápas odchodili. Honza Nezmar s Tomášem Janů se to snažili zezadu tmelit. Dva nejstarší hráči mají charakter a chtějí to strhnout, ostatním, jako by to bylo jedno. První poločas měla Dukla jeden dva dotyky. Bosančič a Souza tisíc dotyků. Nechci se vymlouvat, že nám chyběli někteří hráči, ale bohužel to tam takhle je. Před pár měsíci byl každý náš zápas hodnocen v superlativech a lidé se bavili. Jestli mě vyhodí, nebo nevyhodí, to už je věc druhá. Já jsem za to samozřejmě zodpovědný a nesu na tom největší vinu."

Luboš Kozel, trenér Dukly: "Zbyněk Pospěch v Liberci působil a byl správně nažhavený. Myslím si, že předvedl výkon, který si od něj představujeme pokaždé. Kvalitu má, zkušenosti také a dneska to podpořil dvěma góly a dalšími nebezpečnými situacemi. Byl to ten bonus, který soupeř neměl, a proto jsme zaslouženě vyhráli."

Ve 34. minutě už byla Dukla úspěšnější. Po závaru se na malém vápně dostal k míči nehlídaný Pospěch a ten nedal Bičíkovi šanci. Bývalý útočník Liberce tak brankou oslavil svůj 150. ligový start. Dukla byla na konci poločasu lepší, liberecký gólman podržel svůj tým, když zlikvidoval pohotovou střelu Romery.

A domácí pokračovali ve své aktivitě i po přestávce. Centr Malého těsně netrefil hlavičkující Pospěch a neujal se ani Bergerův volej. Po hodině hry pak Pospěch nabídl stoprocentní gólovou šanci Přeučilovi, který však překopl odkrytou branku. Dukla dál dominovala, ale pokračovala i ve spalování šancí. Další nahrávku výborného Pospěcha převzal Berger, ale zblízka nepropálil pohotového Bičíka. Do jediné velké příležitosti Liberce se dostal Delarge, z bezprostřední blízkosti ale domácího gólmana noprostřelil.

Čtvrt hodiny před koncem tak přidali domácí druhý gól. Malý našel z rohového kopu Vorla a nehlídaný stoper Dukly se prosadil přesnou hlavičkou k tyči. Čtyři minuty před koncem pak uzavřel skóre svým druhým gólem Pospěch. Liberec tak venku nebodoval v pátém z posledních šesti zápasů.

Dukla Praha - Slovan Liberec 3:0 (1:0)Branky: 34. a 86. Pospěch, 75. Vorel. Rozhodčí: Franěk - Jiřík, J. Paták. ŽK: Božič, Engelmann - Bosančič, Fleišman. Diváci: 1 641.

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý (78. Božič), Gedeon, Borek - Berger (87. Engelmann), Pospěch, Přeučil (64. Pázler). Trenér: Kozel.

Liberec: Bičík - Ljulka, Kelič, Nezmar, Fleišman - Janů - Delarge (84. Daniel), Bosančič, Souza (70. Hadaščok), Blažek - Rabušic (86. Coufal). Trenér: Šilhavý. 

Slávističtí fanoušci se loučili se Stanislavem Vlčkem
zdroj: ČTK autor: Peška Stanislav

Slavia bez útočníka gól nedala

Slavii chyběl vykartovaný útočník Škoda, a tak si na hrotu útoku proti Ostravanům poprvé v kariéře zahrál odchovanec a dlouholetý hráč Baníku Mičola. Do prvního náznaku příležitosti se dostal už v páté minutě, ale na míč nedosáhl. Domácí do utkání vstoupili lépe, ale výraznější šance neměli, nejblíže byl v 11. minutě po rohu těsně mimo hlavičkující Petrák.

Naopak po čtvrthodině hry poprvé zahrozili hosté: na konci rychlého protiútoku byl v šanci Majtán, jenže brankář Berkovec, zastupující zraněného Čontofalského, vytáhl míč nad břevno. Baník si díky několika standardním situacím vypracoval mírnou převahu a ke konci poločasu ji zúročil ve vedoucí branku. Ve skrumáži se po centru Milosavljeva před Berkovcem nejlépe zorientoval stoper Kaprálik a dal svůj premiérový gól v české lize.

Petr Rada, trenér Slavie: "Utkání nedopadlo, jak jsme si představovali. Opět jsme prohráli po individuálních chybách, kdy jsme úplně zbytečně vytvořili dvě standardní situace, takže soupeř nemusel vyvinout ani nějaké zvláštní úsilí. Hlavně ta druhá nás srazila do kolen." 

Martin Pulpit, trenér Baníku: "Naopak na našich hráčích jsem viděl, že z nich spadla deka a budeme se prezentovat lépe než na Dukle. Byli jsme agresivnější, bojovnější a takticky dobře připravení, protože jsme Slavii nepustili do velké šance, i když vysunula vysokého Latku do útoku. Myslím si, že vítězství je zasloužené."

Trenér Slavie Rada do druhého poločasu přeskupil řady a do útoku vyslal nastálo stopera Latku. Honbu za vyrovnáním odstartoval v 59. minutě technickou dorážkou Dostál, ale pravou tyč baníkovské branky těsně minul, o tři minuty později nezamířil přesně ani střídající Koreš.

Je nám líto, video expirovalo.
Loučení se Stanislavem Vlčkem

Vytrvalý tlak domácích ještě posílil loučící se Vlček, který střídal do hry v 67. minutě. Ani s ním ale podobně jako při poslední domácí porážce s Plzní "sešívaní" nedokázali jednobrankový náskok bránícího soupeře smazat. Naopak podruhé inkasovali, když v 77. minutě Berkovec nereagoval na podařenou ránu střídajícího Zehera z přímého kopu. Ostrava v lize venku zvítězila poprvé od 13. srpna, kdy zdolala 2:1 České Budějovice. 

Slavia Praha - Baník Ostrava 0:2 (0:1)Branky: 42. Kaprálik, 77. Zeher. Rozhodčí: Královec - Slyško, Wilczek. ŽK: Juhar, Nitrianský - Zeher. Diváci: 7 080.

Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Dobrotka, Čonka - Nitrianský, Petrák, Zmrhal, Juhar (64. Vlček) - Kisel (77. Frejlach) - Mičola (46. Koreš). Trenér: Rada.

Baník: Bárta - Vašenda, Frydrych, Kaprálik, Mach - Kraut (74. Zeher), Lukeš (70. Vomáčka), Droppa, Milosavljev (86. Kukec) - Majtán, Fantiš. Trenér: Pulpit. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články